Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi prosím,tyto dvě auta se mi líbí,chtěl bych jedno z nich koupit jako ojetinu,ročník 2004.
Jsem už důchodce,tak auto potřebuji jen na ježdění na zahradu mimo město,v létě na houby a nějaké výlety.
Nejlépe,kdo ž má nějakou zkušenost s těmito auty,nebo tomu rozumí.
Děkuji Karel Jihlava
Dobře tedy Karle z Jihlavy a kde jsou tedy ty nabídkové inzeráty těch tebou vybraných vozů, abychom mohli porovnat.Pamatuj že chceš koupit podle toho co píšeš 12 let starou (paštiku) , tam si nemůžeš být jistí vůbec ničím.Může to být pokladnička na peníze a může to jezdit bez poruch, jak víš první po koupi je třeba vyměnit rozvody a všechny náplně, na to je třeba si nechat peníze. Nikomu bych nevěřil že před prodejem do auta něco investoval, proč by to dělal, že.
Hledal jsem v áčkách,je tam Fiat Idea ,r.v.2004 za 44 tis.Na lepší nemám,mám své auto Fiat Punto r.v. 1999 a tam odchází kde co.
chtěl jsem ho dát protiúčtem.
Neopravoval si nahodou nedávno žarový kryt nad výfukem a měnil zažloutlé světlo? odpovídal sem ti na to světlo.Kde jsou ty odkazy na konkrétní auta, pořád zde nic nevidím, když kupovat něco tak starého určitě si vzít sebou známého mechanika nebo když nemáš strčit někomu nějaké peníze myšleno mechanikovi který těmto konkrétním vozům rozumí.Já to takhle řešil, ještě když se kupoval ojetiny, taky sem měl punto a byl sem s ním spokojen, jen ti časem uhnije spodek, jak někdo píše že je to pozink ano je ale jen tam kde je lak , jinak podběhy a podlaha je čistý plech a na to ti auto nakonec odejde.Opravdu mít sebou někoho kdo tomu rozumí myšleno u té Idey.
12 let staré auto nemusí být plečka. A je udělané trochu poctivěji a jednodušeji než současné
Jak to pozoruju - chceš nasypat 30 nebo 40 tisíc a mít zase starou plečku (do který zase jen budeš sypat prachy). Chvíli po výměně tu bude dotaz jak opravit to a to když nejsou love ani na díly...
Pokud to Punto nemáš shnilý, tak za 30k tam můžeš asi tak pětkrát vyměnit celý motor. Nebo benzín - spotřeba 7 a 10 litrů je rozdíl necelá koruna na kilometru = musíš najezdit 40 tisíc km aby se ti to zaplatilo, aneb než se ti vyplatí tak půjde do šrotu.
V áčkách velký pozor a bez mechanika tam nelez. To auto co prodávaj za 44k koupili asi jako to tvoje = max. za 20. Dá se čekat že bylo bouraný, má zásadní vady a je jen polepený z levných dílů "aby to jezdilo" Jak to zaplatíš tak je to na tebe - reklamace nefunguje. Dobré auto se tam najít dá, ale je to tak jedno ze sta, musíš ho najít a nechají si to zaplatit.
Pokud budeš prodávat v áčkách, tak teď ti slibujou 20k, ale až tam přijedeš tak to osekaj na 5k jakože teď si to prohlídli a je to bezcenný šrot.
Dej si inzerát za 20k,po čase snižuj. A vem zase Punto, ale novější a v dobrým stavu, nejlíp dovoz ze západu = pro tebe z Rakouska.
Mmch. Idea je pěkná, ale je to velký auto, v benzínu ve městě bude žrát 10. V naftě míň, ale nemáš dostatečnou rezervu na opravy (turbo, vstřiky atd).
A co ty dovozy-autobazary ,ty jsou lepší než AAA? dovozy.cz-Nové Veselí Fiat Stilo za 36tis.
Platí to samé - pokud se nevyznáš vem mechanika. To platí i když budeš kupovat sám v Rakousku.
Pokud nemáš prachy na opravu Punta, tak je nesmysl pořizovat auto s dražším servisem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.