Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak by jste řešili nabíjení baterie, pokud auto stojí u paneláku pod okny, ale nemůžete (nebo nechcete) vytahovat baterii z auta, ale potřebujete ji dobít?
Mám vlastní nabíječku a bydlím v 1.patře. Auto stojí pod okny. Uvažoval jsem natáhnout prodlužku až k autu a nabíjet. Problém je v tom, že jsem koupil staršího renaulta lagunu a ta má jak imobilizér, který když je baterie odpojena více jak 30 minut smaže servisní kod a ten musí znovu naprogramovat autorizovaný renault servis, tak ještě při odpojení baterie se zamkne rádio a je potřeba zadat další kod. Do takové složitosti se mi vůbec nechce a tak vymýšlím jak baterii nabít u baráku.
Jak by jste problém řešili vy?
Díky
anonyme0, odpověděl jsem na dotaz, důležité úseky jsou ztučněny: ... "jak by jste řešili nabíjení baterie, pokud auto stojí u paneláku pod okny, ale nemůžete (nebo nechcete) vytahovat baterii z auta, ale potřebujete ji dobít?"... Zdroj: Dotaz výše. Ještě doplním, že já osobně bych to takto neřešil z Vámi popsaného důvodu, proto jsem dal nakonec příspěvku otazník. Na znamení, že to je jen jedna z možností. Imho, jak byste definoval "dobito"? Do Vašeho příspěvku by se možná hodilo více slovo "nabito". Těžko říct.
1. pořídit seriozní nabíječku, nejlépe automat
2. těsně za červeného krokodýla + vložit to kabelu od nabíječky pojistkové pouzdro s pojistkou 10 A
3. najít v motorovém prostoru místo, kam se vejde nabíječka při zavřené kapotě
4. hodit z okna poctivou prodlužku a tu zavést do motorového prostoru, zapojit nabíječku a zamknout auto
5. být někde v dosahu a nabíjet ve dne, přes noc bych to neriskoval
Záměrně nepopisuji nabíjení přes zapalovačovou zásuvku, zejména frantíci mají po vyndání klíče ze zapalování tuto zásuvku odpojenou. Pokud je autozásuvka pod proudem bez klíčku, je to jednoduché, stačí osadit na kabel nabíječky autozástrčku (pojistka zde není třeba, protože autozásuvka má svoji pojistku) a tu zastrčit místo zapalovačče. Nabíječka pak může být v autě na podlaze a prodlužka skřípnutá ve dveřích.
Nabíjení připojené baterky k autu se neboj, pokud není nabíječka samo-domo nemůže se autu nic stát.
"Zamykací" rádio, co tam dali v továrně, bych hodil prasatům a pořídil nějaké aftermarket. Dnes se už za něco málo přes tisícovku dá koupit slušné.
A problém s imobilizérem bych já osobně řešil koupí nefrancouzského vozu, který po tak triviální věci, jako je odpojení baterky, nemusí být odtažen do autorizovaného servisu, aby vůbec jezdil.
Ale zpátky k nabíjení - pokud je v motorovém prostoru místo na nabíječku, tak ji tam nacpat a píchnout do prodlužovačky z okna, jejíž zakončení opět zkusím schovat pod kapotu pro její ochranu před vlhkostí a nenechavci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.