Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej, vykup,likvidace?

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

dobrý den.

mám starší auto, ještě je pojizdne ale konec záři konči pojistka, konec roku technicka. Nic nechci prodlužovat. Auta se chci tzv zbavit, ale nemyslim si žebych ho prodal na nahradni dily. Nejsem z těch co by něco doma demontovali a poslali někomu nahradni dil. Je to fabia sedan 2003, 1.2/47kW,benzin. Jezdit jezdi, ale za poslední asi 3 roky člověk neví co se stane. Tu zničeho nic odejde poloosa, tu zase brzdové lanka,tu zase toto a tamto. Dycky sem to dal opravit a jezdime dal. Ale co a kdy bude dal? netušim. chtělo by to vyměnit zadni naraznik (je v něm díra, a i zadni blatnik) Pak jsou škrabance male a něco už rezne. Nemyslím si že za to mi dá někdo 30papíru.

Spiše se chcu zeptat jake jsou možnosti? jak to nikdo nekoupi, (na inzeraty to asi ni nebudu davat,) co mám ještě za možnosti? likvidace? to platim ja nebo oni mi plati? Nebo mate zkušenosti někdo s těma firmama co vykupuji auta po cele republice a pišou že zdarma přijedou kdekoliv? nějsou to vydřiduši?

díky moc za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

1x

Přijedou, vykoupí, dostaneš tisícovku a čau. Hodil bych to na inzerát za desítku a hotovo.

hodnocení

1x

Trošku omyl ,ke konci září pojistka nekončí-ta končí dnem nahlášení 1.prodeje 2.dočasným vyřazením (tzv depozit) 3.Trvalým vyřazením -nutné doložení protokolem o ekolikvidaci!Pak ještě je možné zrušit výpovědí (dává se min 6týdnů před výročím)ale pak musí-mělo by následovat od jiné společnosti-pokud opět nenastene jedna z předchozích variant (1-3)

Doporučil byh zkusit nahodit inzerci třeba za 20,nebo i 30 tisíc popř jen 10-15 tisíc (dle vašeho náhledu na věc)-najde-li se kupec-prodáte a jste beze starostí.neprodá se-snížíte cenu až na cenu šrotu (cca5000)neprodá-li se ani pak =vrakoviště a trvalé vyřazení.

Při prodeji byť na ND jste povinen do deseti dnů pod pokutou až 50 000převést na kupujícího!Prodáte-li doporučuji IHNED -EvK a společně s kupujícím na úřad!

fik
hodnocení

0x

Na likvidaci se vykašli,hoděj ti maximálně 1500 a zdar. I kdyby jsi to měl prodat za 15-20 tisíc pořád na tom vyděláš. Hoď to na několik inzercí a uvidíš že to někdo koupí.

To oni opravdu přijedou zdarma a něco ti i dají,většinou 1000 korun. Protože vědí že na tom pořád vydělají,jenom za cenu šrotu už se jim to vrátí a když z toho rozprodají použitelný díly tak jsou hodně v plusu...ale jak říkám prvně to dej na inzerci,zbytečně by jsi se oškubal o dost tisíc

hah
hodnocení

0x
Za kolik bys to prodal chtěl bych ji na předelani
Kdyžtak napiš na ofdragons3@gmail.com

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]