Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba stanového přívěsu

Od: fik odpovědí: 2 změna:

Zdravím,na you tube jsem náhodou zahlídl video z prezentace stanového přívěsu skif

A napadlo mě,jelikož máme hodně rádi cestování,si něco podobného postavit. Jako základ bych použil asi přívěs KPN 250S,jeden už mám a mám s ním jen dobré zkušenosti. Plán je že ve složeném stavu by to vypadalo jako normální přívěs,jen s víkem,na místě by se to rozložilo,v přívěsu by bylo uděláno dvoulůžko a ve stanu ještě jedna místnost pro další dvoulůžko. Postavit to tak aby se to rozložilo pouhým vyklopením to bych asi nezvlád,plán by byl normálně spojovací kovové tyčky a na ně natáhnout stanovinu která by se přichytila nějakými úchyty ke konstrukci. Otázka je kde ji sehnat? jak ji sešít aby to bylo vodotěsné?

A celkově dělali jste někdo něco podobného? máte někdo skušenosti s takovou stavbou,případně nějaké rady,nápady,doporučení? byl bych moc rád

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Nejdřív si zjistěte jak je to legislativně. Ono když to bude k tomu vozíku "napevno", přestává tento být vozíkem, změní se mu snad všechny parametry, které se musí schválit, zkontrolovat a následně zanést do TP.

fik
hodnocení

Právě legislativně by se nesmělo změnit nic. Ve složeném stavu by to muselo vypadat jako klasický vozík,normálně s bočnicemi a to vevnitř by byl pouze náklad. Po dojetí na místo by se vozík zajistil nohami,zadní čelo a jedna bočnice by byly demontovatelné-v tom by taky nebyl problém. Na každou stranu by se vysunuly dvě desky,které by měly 4 nožičky a připojily by se k vozíku-na nich by byly vlastní matrace. Kolem celého dokola by se sestavila konstrukce z kovových tyček a přes to natáhla plachtovina. Jakési dva malé stany by byly ještě uvnitř na matračky-kvůli komárům a troše soukromí. Ve volném prostoru by bylo zázemí jako vařič.lednička a na samotném přívěsu by bylo něco jako jídelna,tam jsem plán změnil,protože přívěs má blatníky které zasahují moc dovnitř a to by ve spaní překáželo. Při odjezdu by se zase vše složilo,poskládalo na vlek,přimontovaly by se bočnice a jelo by se domů jak s klasickým vlekem. Ten KPN by na to byl vhodný,protože nemá nápravu odpruženou jenom těmi gumami,ale normálně vinutými pružinami s tlumiči,takže by se to vybavení co by na to bylo cestou nerozmátilo. A váhový limit by to určitě taky nepřekročilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]