Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda-li můžu smíchat motorový olej Castrol 5W-30 LongLife s novým Castrol 5W-30 bez LongLife. Potřebuji ho jen doplnit, jelikož se mi dnes rozblikala nízká hladina oleje a příští výměnu oleje mám až za rok. Jedná se o motor 2.0 TDI 103 kw, typ motoru BKD. Děkuji
Používání longlife olejů je na hraně samo o sobě a většinou se nedoporučuje. Moje rada zní, vykašlete se na longlife a měňte olej každý rok nebo 15tis/km podle toho co nastane dříve. Zas tolik peněz to nestojí a motor bude rozhodně méně trpět. Jinak tím, že tam nalijete "obyčejný" olej degradujete již tak pochybné vlastnosti LL oleje.
Jo a rozhodně je lepší používat olej 5W40.
Auto je čerstvě měsíc koupené, LL tam byl už když jsem ho koupil. Jde mi o to, že já se na LL klidně vykašlu, pouze potřebuji vědět, jestli se nic nemůže stát motoru, když tam naleju stejný typ oleje, ale ne LL. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.