Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak z toho ven

Od: baf odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Potřeboval bych poradit.

Známému jsem prodal v roce 2006 za pakatel osobní auto s tím, že pozastaví provoz vozidla.Vzal si značky a velký technický průkaz.

Nedávno jsem na úřadě zjistil , že vozidlo je nadále v provozu. Jelikož jsem ihned po prodeji odhlásil pojistku (povinné ručení)

mám obavy z toho , aby mi nepřišla nějaká velká pokuta za neplacení pojistného.

Je možno provést přepis auta bez techničáku a bez provedené technické prohlídky a vlastně i bez auta, které už neexistuje?

Nebo to mám nahlásit jako krádež auta? Dotyčný se mnou komunikuje pouze po SMS.

Předem děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Pokud jste provedl odhlášení vozidla na jinou osobu nemáte žádný problém.Pokud je auto stále registrováno na Vás a nemáte ani smlouvu o prodeji to už problém je.Policie má na takováto oznámení svůj názor a to pro Vás také může být nepříjemné.Zkuste osobní jednání s novým majitelem.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Pokuta Vám v k každém případě časem přijde, tedy výzva ČKP k uhrazení pojistky a také dlužné částky počínaje 1.1.2009...Pokud máte kupní smlouvu,pošlete její kopii ČKP a sdělte jí, že auto již 3 roky nevlastníte a není proto důvod platit...Předpokládám že jste nenahlásil na registru vozidel změnu vlastníka, to bylo Vaší povinností udělat do 10 dnů...Pokud získáte od známého velký TP zpět, udělejte to dodatečně...Jak víte, ža auto už neexistuje? Jako krádež to klidně nahlašte, ale hroží Vám pak další pokuta 50 tis. Kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]