Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouř z výfuku

Od: motor odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

koupil jsem vůz, jenž má najeto doložených 130 tkm. Je to benzínový motor 2.0tfsi. Motor nádherně táhne tak, jak má. Ale kamarád, který za mnou nedávno jel, mi řekl, že když jsem prudce akceleroval, tak šel dým z výfuku (motor již byl ohřátý). Turbo v určitých otáčkách jako foukne, ale myslel jsem, že to je v pořádku, jelikož je to větší objem a auto si tak jako samo "odpšoukne." Nezaznamenal jsem ztrátu výkonu, ani vyšší spotřebu paliva. Rovněž nemám problém se startováním ani s ničím podobným. Čím by to mohlo být a na co bych se měl zaměřit?

Děkuju Vám.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano je to normální.Mě to dělá taky fabia,když jí dám porádně za uši.Je to tým,že jak se zachřeje výfuk na větší teplotu pak se začne vypalovat karbon ze katalyzátoru a výfuku.Pokuď auto nežere olej a chladicí kapalinu,nesvítí žádná kontrolka.Potom to nemá cenu řešit. ;)

mynameis
hodnocení

0x

To bude ještě dobrý. Horší jsou dehty, za kterými se táhne černý oblak a to přitom nijak prudce neakcelerují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]