Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho trvá revize LPG systému?

Od: lpg odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
pro ty z Vás, kdo LPG mají. Jak dlouho trvá každoroční revize LPG systému? Je nutno tam auto nechat delší dobu?
Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x

já měl systém LOVATO, starší auto s karburátorem, kontrola komponent, elektroinstalace, těsnostni spojů, vyčištění -odkalení směšovače, případná výměna membrány a vložky filtru a zkouška včetně zkušební jízdy trvala cca půl hodiny, u vstřikování to bude jednodušší, ptejte se servisu, objednáte se na konkrétní hodinu a za půl hodky odjíždíte, pokdu systém funguje bez problémů

nezapomente na doklady k autu a přílohu k TP, kam se každoročně potvrzuje provedení revize, na paravidelné TP to STk vyžaduje...mít platnou revizi

lpg
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověd. Je to kvůli dovozové STK, kde mám tedy vzít tu přílohu k TP, když ho ještě ani nemám? Nevydají mi potvrzení o revizi jiným způsobem?

tycoon*

Tady je postup při dovozu LPG ojetiny.

lpg.cz/...

tycoon*
hodnocení

0x

Pokud jde čistě o povinnou každoroční revizi, tak to se dělá na počkání. Je to v podstatě jen kontrola, zda je vše OK.

Může se však stát, že bude potřeba nějaká oprava a to pak může trvat déle, v závislosti na typu problému. Pozor na některé "exotické" LPG systémy, které se u nás běžně nemontují, ne každý LPG servis je opravuje.

mzxy*
hodnocení

0x

případná změna druhu pohonu je přestavbou podle zákona 56/2001Sb

vozidlo z dovozu, pokud bylo přestavěno v zahraničí, nebo vyrobeno výrobcem s pohonem LPG, musí mít tuto informai uvedenu v v zahraničním TP

na revizi se musíte domluvit se subjektem, který má k tomu povolení od ministerstva, seznam se dá najít na netu, tam se domluvíte na vystavení přílohy, do které se budou revize zapisovat

Pokud někdo přestavěl auto na LPG na černo, je jedno, zda v zahraničí nebo u nás, je nutné přestavbu zlegalizovat podle zákona...já bych si takové auto nekoupil...přestavovat v ČR podle českého zákona lze jen auto, které je vedeno v českém registru, otázkou je, jak tam takové auto dostat, když na STK vystaví nevyhovující protokoly...

pokud je LPG v dokladech, nejlepší bude zeptat se např. STK, kde je nejbližší pracoviště kde udqlají revizi a co budete muset na STK spolu se zahraničními doklady předložit...zpravidla je to ona revizní zpráva

lpg
hodnocení

Děkuji.
LPG chci hned po STK vyndat. Je možno ho vyndat rovnou před STK, když je v zahraničním TP zapsán? Bylo mi řečeno, že auto musím přivézt s tím, co je v zahraničním TP, tedy s LPG. Co když přijedu bez s potvrzením o tom, že bylo LPG vymontováno?

vernon
Vyndat? Proč?
lpg
hodnocení

1) Najedu maximálně 5000 km za rok
2) Miluji vůni benzínu
3) Auto je už hodně staré, brzo půjde dát na veteránské SPZ, rád bych ho zachoval co nejvíce v originálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]