Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda s autem bez technické

Od: adamnovak odpovědí: 14 změna:

Zdravím. Potřebuju přejet s autem, které má propadlou technickou ke mě do garáže, přes centrum Prahy, bez toho aniž bych přišel o techničák. Jak na to? Vlek nemám, musím s tím autem jet, jiná varianta není...Technickou budu řešit příští týden. Dá se to nějak ošetřit pro tenhle případ? Jakým způsobem? Díky. Adam

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Objednat si odtahovku. Vozidlo bez TK nemá na veřejné komunikaci co dělat.

adamnovak
hodnocení

To mě fakt neapadlo tohle, dík a radu :D

danys*
hodnocení

1x
Vem si plinu a prostě jed!

hodnocení

1x

Ladin praha odpověděl samozřejmě velmi správně a když netušíš jak obejít zákon tak jej neobcházej a vem tu na odtahovce a pak na STK taky!Odtahovka přijde levněji než pak následující problémy při silniční kontrole PČR.

Jinak poradit jak to obejít je porušení pravidel!

doplněno 26.07.16 20:28:

Na laně i tyči musí být platná TK.Měla by být!

repkin*

napsal jsi správně musí, to měla by být beru jako překlep :)

stonek*
hodnocení

0x

Co vlečení na laně? Slyšel jsem cosi o brutálních pokutách za jízdu s neplatnou TK.

joudic*
hodnocení

0x

neni to rada, ale jezdil jsem cca rok a pul bez stk i po Praze

řert nikdy nespí. stačí nehoda a má pěkný průser, nemusí ji ani zavinit.
alcago*

Není to rada, ale zkušenost. Při parkování jsem se mým autem dotkla blatníku souseda. Všechno jsme sepsali, poslali na pojišťovnu. Pojišťona po mně chtěla kopii TP a já zjistila, jaké jsem měla štěstí.TK mi končila 21. dubna a já měla ten mal=r o jeden den dříve. A byl to jenom blatník. Co kdyby se stalo něco horšího. Víte kde bych byla?

Potřebovala jsem si zajet k advokátce do okresního města a odpoledne jsem měla auto odevzdat mechanikovi, který se mi o kontrolu postará. Riskla jsem to a co se nestalo: Při n ávratu domů stáli policajti a okamžitě se za mnou rozjeli. Blikali houkali. Tak jsem na nejbližším místě zastavila. Přišli za mnou, že si mne vyfotili bez pásů a chtěli pokutu. Snad že jsem s nimi mluvila i s humorem a zároveň s úctou, dali mi pokutu jen 100,-- Kč. A to nejsem žádná líbivá šťabajzna, ale hodně stará baba. Vzali si všechny mé doklady do svého auta a ať 5 minut počkám. Horké chvilky jsem prožívala 20 minut. Na propadlou TK mne pochopitelně upozornili a navíc jsem měla dva měsíce prošlou zdravotní kontrolu. Ti dva kluci od policie mi to odpustili. Snad, že jsem nezatloukala a s pokorou se omluvila.

Nevěřím, že bych v Praze dopadla stejně. Měla jsem prostě nečekaně velkou kliku.

fik
hodnocení

0x

Nerisknul bych to,sice ty šašky vidíš jednou za uherský rok a už ani nepamatuju kdy mě naposled kontrolovali,ale zákony schválnosti fungují dokonale. Zrovna tě zastaví a bude to mnohem dražší než odtahovka nebo když si někoho domluvit s podvalem. Nedejbože aby jsi měl nehodu,stačí blbej ťukanec který nezaviníš,a zaplatíš to všechno ze svýho. A rada jak to obejít není,auto bez platné technické nesmí po veřejné komunikaci jet,ani být vlečeno. Může se pohybovat jen na podvalu

opyve
hodnocení

0x

Pokud vozidlo bezprostředně neohrožuje ostatní účastníky, tak ti blokově hrozí maximálně pokuta do 2000kč.

To jestli má a nebo nemá platnou STK je úplně jedno. Pojištovna nemůže za neplatnou STK krátit či úplně odmítnout hradit způsobenou škodu.

Všichni kdo tvrdí že ano, tak se mýlí.*frajer*

hodnocení

0x
Tak v praze není problém sehnat odtah za 9kč/km... To je levnější než taxi, takže bych vůbec neriskoval a nechal si auto přivézt
doplněno 26.07.16 23:39: Když jsem nedávno hledal odvoz dodávky, tak jsem obvolal kde co a po telefonu se většinou tvářili jakože cena je i s naloženim.
Bohužel ale vsichni vozí jen osobaky ( cca do 5m délky) takže jsem nakonec volal velkou odtahovku.
Jinak v kralupech mám kluka co za těch 9kč jezdí také a už kolikrát mi malé auto vezl.
opyve

A je to včetně naložení a složení?

mzxy*
hodnocení

0x

Klidně se můžete zeptat, jakým způsobem porušit zákon a současně se vyhnout postihu...

Volejte věštci, buď to vyjde nebo ne...

Preventivně už dnes večer zapalte dvě černé svíčky a zkuste u toho soustředěně meditovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]