Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřebuju přejet s autem, které má propadlou technickou ke mě do garáže, přes centrum Prahy, bez toho aniž bych přišel o techničák. Jak na to? Vlek nemám, musím s tím autem jet, jiná varianta není...Technickou budu řešit příští týden. Dá se to nějak ošetřit pro tenhle případ? Jakým způsobem? Díky. Adam
Ladin praha odpověděl samozřejmě velmi správně a když netušíš jak obejít zákon tak jej neobcházej a vem tu na odtahovce a pak na STK taky!Odtahovka přijde levněji než pak následující problémy při silniční kontrole PČR.
Jinak poradit jak to obejít je porušení pravidel!
Na laně i tyči musí být platná TK.Měla by být!
Není to rada, ale zkušenost. Při parkování jsem se mým autem dotkla blatníku souseda. Všechno jsme sepsali, poslali na pojišťovnu. Pojišťona po mně chtěla kopii TP a já zjistila, jaké jsem měla štěstí.TK mi končila 21. dubna a já měla ten mal=r o jeden den dříve. A byl to jenom blatník. Co kdyby se stalo něco horšího. Víte kde bych byla?
Potřebovala jsem si zajet k advokátce do okresního města a odpoledne jsem měla auto odevzdat mechanikovi, který se mi o kontrolu postará. Riskla jsem to a co se nestalo: Při n ávratu domů stáli policajti a okamžitě se za mnou rozjeli. Blikali houkali. Tak jsem na nejbližším místě zastavila. Přišli za mnou, že si mne vyfotili bez pásů a chtěli pokutu. Snad že jsem s nimi mluvila i s humorem a zároveň s úctou, dali mi pokutu jen 100,-- Kč. A to nejsem žádná líbivá šťabajzna, ale hodně stará baba. Vzali si všechny mé doklady do svého auta a ať 5 minut počkám. Horké chvilky jsem prožívala 20 minut. Na propadlou TK mne pochopitelně upozornili a navíc jsem měla dva měsíce prošlou zdravotní kontrolu. Ti dva kluci od policie mi to odpustili. Snad, že jsem nezatloukala a s pokorou se omluvila.
Nevěřím, že bych v Praze dopadla stejně. Měla jsem prostě nečekaně velkou kliku.
Nerisknul bych to,sice ty šašky vidíš jednou za uherský rok a už ani nepamatuju kdy mě naposled kontrolovali,ale zákony schválnosti fungují dokonale. Zrovna tě zastaví a bude to mnohem dražší než odtahovka nebo když si někoho domluvit s podvalem. Nedejbože aby jsi měl nehodu,stačí blbej ťukanec který nezaviníš,a zaplatíš to všechno ze svýho. A rada jak to obejít není,auto bez platné technické nesmí po veřejné komunikaci jet,ani být vlečeno. Může se pohybovat jen na podvalu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.