Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mercedes benz S500

Od: acs22® odpovědí: 11 změna:
Hezký den,uvažují o koupi Mercedes benz S500 z Německa,preferuji benzínový motor nejvíce mě zaujal 5.0 L 306 PS (225 kW) V8 všechny asi budou automat počítám,že manual ne.Dávali tam i V12 ,nebo V6,ale který bude nejlepší poměrem údržba,spotřeba a předěláním na LPG.vyráběný mezi 1998- 2006 ,počítám cca 100-140 tis kupní +40 tis servis +přepis.Máte někdo s tímto modelem zkušenosti,nebo mi doporučit jiný motor,s tím si nejsem jistý,ale benzínový určitě chci jej předělat pak na LPG.
Mercedes benz S500

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

2x

Když už takový auto,tak bych volil ten největší motor,čili V12. Možná na ten servis bych si nechal i víc,protože je to staré prémiové auto a tam každá blbost stojí neuvěřitelný peníze. Na LPG doporučuju,i když u tak silného motoru už možná nějaké snížení výkonu poznáš,ale stejně je to pořád lepší než benzín,takový motor to by tě pumpaři vážně milovali. To LPG přece máš šanci utáhnout

hodnocení

Ještě jsem hledal zda všechny motorizace měla zásadně automat je to tak,žádný nebyl manuál? diky

tycoon*

Ten S-kový Mercedes měl pro všechny motorizace výhradně pětistupňový automat (ke konci výroby byl pro některé motorizace i sedmistupňový). Obecně všechny velké a výkonné Mercedesy měly v té době pouze automat. Pokud bys chtěl manuál, tak jedině BMW 7 E38 u základních motorizací nebo Audi A8 první generace u základních motorizací a u verze S8.

Jinak servis toho auta nebude žádná láce. Benzínové motory jsou spolehlivé, ale auto je plné elektroniky a drahých součástek.

5g5b
hodnocení

2x

Je třeba počítat, že na údržbě třeba zaplatíš daleko více, než to auto stálo. Některé věci koupíš jenom originál. Např. výfuk. atd.

Já teď řeším třeba zadní díl na Volvo V50 T5 AWD. Existuje pouze originál a ten jsem našel nejlevnější za 13tis. kč. To je celkem dost, když tam nejsou ani koncovky. Ty stojí další 3tis. Celý výfuk od turba vyjde nový na cca 50tis. *smich* Náhrada není. To pak člověk nadává, že si nekoupil normální auto. I s tím je třeba počítat.

doplněno 26.07.16 23:00:

Stojí tam to, že těhle aut se vyrobilo tak málo,že žádnému druhovýrobci se nevyplatí vyrábět náhradu a proto originál stojí takovou raketu.

A je to obyčejný výfuk. Ale asi půjdu do nerezového, který vyjde pouze na 17tis kč.

fik

Stejně nechápu co na tom výfuku může stát 50 tisíc-to je ze stříbra nebo co?

achci*
hodnocení

0x

je to krasný auto,ale měla bych obavu jak ohledne servisu,tak i lpg..vím ze to je levnejsi ale mela bych strach ze to bouchne,řiká se čím vic valcu tim líp..spotrebu nevim,pojistku také ne,ale od známeho otec ho kupoval v roce 2000 jako nove a nejak nic spatneho nerikal,akorat po nejake dobe mu neco odeslo u kola,nevim jesti tlumič ale auto bylo da se rici na gume lezelo,tak to objednal z DE a musel to vyzbednou v Polsku nekde,problem ze potreboval 1 ale posilaji min 2 max 4.cena byla okolo 120 tisic.ale to uz je davno.dnes nevim..je to mercedes ten servis je drazsi..hodne stesti

fik

To je právě strašně rozšířený omyl,plyn je bezpečnější než benzín-samozřejmě za předpokladu že je to dělaný odborně. Tam máš nějakolik pojistných ventilů,nádrž musí mít platné revize. Kdežto benzín se ti jen tak převaluje v plastové nádrži,kde je čerpadlo s nezaizolovanými kontakty a komutátorem. Ono to nemůže vzplanout i kdyby tam skočila jiskra,protože tam není vzduch,je tam tolik benzinových par že to prostě nehoří,ale stejně ten pocit.

Mám auto na LPG dlouhé roky a nemůžu si to vynachválit,tankuju litr za 10,90,spotřeba vyšší o cca 15% takže jezdím ještě mnohem levněji než s naftou,výkon stejný

hodnocení

Měl jsem 3 auta na lpg LOVATO,ta nádrž je bezpečnější než benzínová.

karel1234
hodnocení

0x

acs22 mercedes je to fajnovy,ale na servis si priprav tak 400 000,ne 40 000 !

rts
hodnocení

0x

auto rozhodne pekny, ale nepremyslel si taky o konkurenci? napr bmw e38 ty se daji koupit za slusne ceny podle me

hodnocení

Ano přemýšlel jsem o Audi,Bmw,ale tyhle značky jsem již měl,Mercedes ne :) a chtěl bych prémiové auto,ale né nové to je moc velká finanční zátěž.

Koukal jsem i na Lexus,ten mě ale nezaujal.Měl jsem Audi A8 ,a dala se do kupy za 30tis a 3 roky bez problému sloužila,tak hledám náhradu Mercedes S500 bych bral poslední ročníky 2005-2006.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]