Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrozí mi něco při likvidaci auta?

Od: 55 odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer mám dotaz,prodala jsem auto s tím, že si ho borec přehlásí.než jsem to stačila udělat překecal mě abych to zrušila. takže auto jsem zrušila na evidenci vozidel s tím, že jsem uvedla že mi stojí doma ve stodole. borec ted chce po mě odhlášené TP aby to mohl odvézt na šroták. mám mu ho poslat? Hrozí mi něco? Děkuji za odpoved

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Nic mu neposílejte.Pokud je auto trvale vyřazeno z evidence motorových vozidel může ho dát na šroťák bez papírů.Teoreticky se může stát,že auto znova přihlásí a co pak?Vy podruhé nešvindlujte a dejte vrak na sama šroťák.

jabraka*
hodnocení

0x

55:

Zásadní neznalost postupu při převodu auta.Pokud auto prodám,mám smlouvu o prodeji s nacionáliemi kupujícího.Sám zajdu na úřad a tam ho odhlásím.Je to zcela zdarma.Úřad zapíše nacionále nového majitele do velkého TP.Pak u pojišťovny zruším pojištění a doklady pošlu novému majiteli,a zodpovědnost je pak zcela na něm.

Nejlepší a nejrychlejší postup je,když je nový majitel přítomen převodu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]