Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvody FIAT PUNTO

Od: oldrich odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám 11 let staré auto FIAT PUNTO r.v.2005 1.2 a najeto mám 82000 km. Jelikož autům moc nerozumím chci se zeptat vás zkušených zda v tomto autě je nutno měnit rozvody. Po celou dobu jsem v tomto autě měnil jen výfuk. Dále by mne zajímalo jak je to s čištěním klimatizace. Toto auto má manuální klimatizaci a taky jsem ji nenechával čistit .Děkuji vám všem za radu a doporučení.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Náplň klimatizace nechávám kontrolovat a čistit každé 3 roky. Určitě lepší než aby v ní došel olej a zadrela se.
Po mé nové zkušenosti bych nechal kompletně umýt chladič. Za deset let na něm bude dost a je to podstatně levnější než těsnění pod hlavou. *smich*

hodnocení

0x

Nwn zdali má řemen nebo řetěz-pkd řemen tak udělat určitě rozvody minimálně řemen-tam se udává nájezd od cca80 000km do cca 180 000km!Klimu určutě taky (dp se 1x ročně měnit klímový ftr!) a neškodil by také větší servisně kontrolní zásah- min.kontr.oleje převodovky výměny ,předpokládám, že olej se měnil,dalších náplní-posilovač chladič,brzdovka.

asd1
hodnocení

0x

Klima - pokud nesmrdí netřeba čistit. Kabinový filtr - pokud není moc velký rozdíl ve "fuku" zvenku/ vnitřní cirkulace tak netřeba čistit. Příp. můžeš na filtr kouknout jak je zasviněný (lehce přístupný pod kastlíkem spolujezdce)

Servis chladiva = odsátí a znovunaplnění včetně maziva dělám jednou za 2 roky - co se týče chladiva tak pokud chladí tak je ok. Důležítý je ale ten olej v chladivu, nedostatek při provozu nepoznáš = zjistíš to až při zadření.

Rozvody - pokud máš 8V motor tak u něj se při poruše rozvodu motor "nepotká", jen se nahodí nový řemen/ kladka atd. a jede se dál. Na rozdíl od většiny aut kde se ventily potkaj s pístem a je vymalováno. = pokud jezdíš kolem komína tak to moc řešit nemusíš, pokud pojedeš do ciziny odkud je drahý odtah i servis na místě tak to už vyměň, 11 let je už dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]