Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stropní světýlko(kolebka)-oprava/složení

Od: sirtnt odpovědí: 4 změna:

Zdravím,
mám fiat seicento a už od koupě mi nesvítí stropní světýlko. Tak jsem se rozhodl se podívat jak to světýlko vevnitř vypadá, ale když jsem ho rozebral tak se mi rozpadlo a nepřišel jsem jak ho složit zpět (Zkoušel jsem to logicky podle toho kam vede který plíšek, ale i tak jsem na to nepřišel). Buď tam nedám krycí sklíčko a nebo prostě není možnost, že by to fungovalo. Tak bych se chtěl zeptat zda-li někdo neví pomocí přilložených fotek jak to složit. A ještě jaký typ žárovky tam patří.
Budu vděčný za každou odpověď!
imgup.cz/...
imgup.cz/...
imgup.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

3x

to černý (tepelné stínění žárovky) dej do prostřed-vyboulením jakoby dovnitř stropu,jsou tam v šedivém plastu podélně takové packy kam "zacvakne to stínění"...Jinak ten malý lesklý tvarovaný plíšek je samotný "rozvod" přívodu elektriky na póly sulfidky(tak se jmenuje ta žárovka-válec s jakoby kovovými hrotíky na koncích-kontakty) a měl by přijít z druhé strany-čili strany co je uvnitř stropu,propojí ti přívod z konektoru na sulfidku...-ale pozor,je jich víc typů-šířka,takže až jí půjdeš kamkoli kupovat do autodílů,vezmi si s sebou samotné světýlko...

sirtnt
hodnocení

Děkuji za odpověď...přišel jsem na to chvilku před tím, než jsem si přečetl vaši odpověď. Já myslel, že žárovka se vkládá do toho tvarovaného plýšku a pak jsem zjistil, že se dává mezi ten plíšek a druhý kousek plíšku co je přímo v tom plastu přidělán. I tak děkuji za radu aspoň s typem žárovky a tím stíněním. Zjistil jsem, že mám ulomený kousek pacičky na tom samotném sklíčku tak zítra zajdu koupit žárovku a uvidím jestli to bude fungovat.

gumidek*
hodnocení

2x

Žárovka je na 12V 10W typ C5W (jsou asi tři nebo pět typů velikostí baňky).

sirtnt
20.11.12 19:04
hodnocení

Děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]