Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor octavia 1.8

Od: kikililo* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat jestli je nějáká šance , že nemám zníčený motor u octavie 1.8 kdyz byla tažená na laně a řidič tam nějákou dobu nechal zařazenou trojku aniž by měl sešláplou spojku. motor nebyl nastartovaný jen klíček otočený v první poloze. A taky to auto asi dvakrát zarachtalo když se zmáčkla brzda. Pak vyřadil na neutrál a už to žádný rachot nedělalo. Předem děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Pravděpodobně ne.

hodnocení

2x

taky bych řekže stim motorem nic nebude

jasonspezza
hodnocení

2x
Palivo tam nešlo, olejové čerpadlo jelo tak nevidím problém.

fik
hodnocení

1x

Podle mě tomu nic nebude,ale můžu se zeptat co je to za s prominutím idiocii když táhnu auto na laně nechat zařazenou rychlost?. Dle mě to zarachotilo protože už to mělo malý otáčky,nevidím důvod k přeskočení řemenu pokud tam není nějaký choulostivý hydronapínák,což mám takový dojem že není. Čerpadlo na olej běželo,to je na tvrdo napojený na klikovku takže bez mazání to taky nebylo. Uvidíš,možná bych to nechal prohlídnout před tím než budeš startovat,protože kdyby náhodou překočil řemen a ty zastartuješ,tak už tak poškozený motor ještě víc domrvíš

vanad1*
hodnocení

0x

Jak to popisujete to vypadá, že se vám potkaly písty s ventily. V motoru něco zarachtá jedině při poruše mechanické části. To by znamenalo sehnat si jiný motor z vrakoviště. Oprava by byla dražší než celé auto.

zakuj
Blbost co pises. Ze by se potkaly zrovna v momentě kdy zmackne brzdu? Spis bych rekl, ze na danou rychlost pri zabrzdeni byla trojka uz vysokej prevod, proto to zaskakalo, stejne jako kdyz nevyradis pri dobrzdovani. Vsichni chytraci vidi potkani ventilu. Neznaji totiz nic jineho
vanad1*

Protože přeskočení rozvodu se děje právě v takovém okamžiku. A jelikož nejsem, na rozdíl od vás jasnovidec, napsal jsem že to vypadá.

Buďte tak laskav a neurážejte.

hodnocení

0x

Ak nepreskočili rozvody,tak auto bude v pohode,no ak preskočil remeň,taksa mohli stretnúť piesty s ventilmi.Je potreba to prezrieť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]