Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní nehoda

Od: joematrix odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak nazvat správně přestupek vozidla B. Vozidlo B odbočovalo z hlavní silnice na vedlejší a nedalo přednost vozidlu A jedoucí rovně po hlavní silnici a došlo ke střetu. Lze to nazvat i nedání přednosti zprava při odbočování z hlavní na vedlejší silnici? Důležité pro mě je nedání přednosti ZPRAVA. Děkuji

Dopravní nehoda

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Původně jela obě vozidla proti sobě, žádné auto tudíž nebylo vpravo od toho druhého, přednost zprava je zde tedy nesmysl...

au1
hodnocení

0x

nedání přednosti v jízdě protijedoucímu vozidlu

michaltopic*
hodnocení

0x

Někdo jel z prava? Tohle je spíš nedání přednosti jízdy protijedoucímu vozidlu při odbočování.

joematrix
hodnocení

Při odbočování mělo vozidlo B po pravé ruce vozidlo A... :) Kdo to zavinil je jasné, teď už jde jen o teoretickou otázku kde je v sázce litr slivovice :)

michaltopic*

Při odbočování, to sice ano, ale podle mne začíná odbočování již v době, kdy vozidlo B dá znamení o změně směru jízy. A v té době ještě "stáli" auta proti sobě a vzhledem k platným dopravním předpisům mělo dát vozidlo B přednosti protijedoucímu vozidlu A.

Nejsem odborník, jen takhle bych to viděl, že by to mělo být.

doplněno 20.11.12 10:54:

Nicméně pokud jde o tu slivovici, tak i kdyby jste bral jen tu situaci, kdy už má vozidlo B vozidlo A po pravé straně, tak by mu tak jako tak mělo dát tu přednost z prava ne? :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Ne, opravdu, i když má vozidlo B nabořený pravý bok, nejde o nedání přednosti zprava, ale protijedoucímu vozidlu. Jde o pozici před havárií a to ještě byly proti sobě.

hodnocení

0x

Slivovici vyhrává...

ten co tvrdí, nedal přenost protijedoucímu vozidlu při odbočování vlevo.

slivovici platí, ten kdo tvrdí cybně, že jde o přednost zprava. Měl by hledat v zákoně 361/2000 častěji.

doplněno 20.11.12 20:39:

a přeci mi to nedá...

kdo vyhrál slivovici?

krásný obrázek, umíte to, trošku závidím..

prochy35*
hodnocení

0x

Krátce a stručně nedání přednosti v jízdě. Toto je klasický český nešvar který se jmenuje to stihnu to stihnu. Za tohle bych kopal do zadele denně to vidím min desetkrát

doplněno 20.11.12 20:00:

Jinak samozřejmě mělo přednost auto co jede rovně a neodbočuje, pokud tohle řidič neví nemá co dělat za volantem a ať vrátí řidičák

ladaadal*

Prochy, ty jsi policajt, viď? Aspoň si přečti pořádně otázku, než tazateli odpovíš. A pokud ji nechápeš, tak radši dělej mrtvýho brouka.

buss
hodnocení

0x

...datum čas.. řidič něco někdo jedoucí po sil. I.? tř.č. n od obce v km n (nebo v obci, ulice..) při odbočování vlevo na sil.? č. n nedal přednost protijedoucímu něco někdo a došlo ke střetu, kdy... zranění, škoda...
A kde je tady zprava nedání přednosti? To jako A nedal B až mu byl na pravém boku?

nu*
hodnocení

0x

matrix, vrať se do autoškoly

doplněno 20.11.12 21:43:

předloni mi 18-letý výrostek nedal přednost, já jel po hlavní rovně, na zelenou, on také po té samé hlavní v protisměru, také na zelenou a odbočoval vlevo, nedal mi přednost...tvrdil že si myslel že když má zelenou, může jet...podejte si ruce...on měl řidičák asi měsíc a musel rozflákat auto svého táty a jako bonus i to moje, aby se naučil to co se měl naučit v autoškole...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]