Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaguar XJ6 - rok 1982

Od: tomastoman* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem,

moc rád bych si splnil svůl dětský sen a koupil starého Jaguára XJ6 (4,2l). Můžu ho mít za docela rozumnou cenu ze zahraničí, ale nevim, jak postupovat dál. Nerad bych ho měl jen v garáži a koukal na něj - rád bych s ním svátečně i vyjel :) Stáří auta je přes 30 let a dá se tedy považovat za veterána. Dotaz zní, jestli se jedná automaticky o veterána a musím ho jako veterána registrovat nebo jestli stačí udělat jen technickou a mít ho jako "běžné, leč staré auto". Druhá varianta by mi vyhovovala víc, protože bych rád opravil čalounění, udělal nové dřevěné obložení, atd.. Moc nechci, aby mi do mého snu mluvila nějaká instituce - chci si ho vymazlit podle svého :)

Děkuju moc za případné rady.

Tomáš

Jaguar XJ6 - rok 1982

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicko*
hodnocení

2x

V tomto případě jedině jako veterán! Přihlášení vozidla s pravostraným řízením do běžného registru možné není.

anohopo

Pozice volantu nemá žádný vliv na přihlášení do registru v členské zemi EU. ( platí již pár let)

tomastoman*
Omlouvam se za spatnou informaci, zvolil jsem pouze ilustracni foto pro predstavu - auto, ktere se chystam poridit ma levostranne rizeni. Dekuji. Tomas
takjan*
Tohle je nejhezčí jag podle mne. Jako veterána, menší ručení, ale není to na denní ježdění. A musí být v originál stavu, aby ho komise schválila. Jinak dnes lze! normálně přihlásit auto s volantem na blbé straně Lze normálně registrovat, ale musí projít dovozovou TP Hodně úspěchů a pevné nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]