Nejste přihlášen/a.
S láskou vzpomínám na svůj první Opel Corsa - 1,2 55kw. Do té částky bych kupoval něco za max. 50tis a hned dal těch dalších pár korun na servis.
Peugeot má relativně drahý standardní servis (filtry, brzdy,...), ale 1,4i 55kW je super motor. Jen místo 406 bych šel spíše do 206 z roku 2004 a mladší...
Určitě z počátku stačí třídvéřák. Líp se bude parkovat, účel splní.
Do padesáti tisíc se dá sehnat i hezká a dobře vybavená fiesta 1,3 51kw.
Kupujte novější auta - stará vylítaná 406 coupe bude od nějakých tydýtů na velmi drahý servis - spíš na ND.
něco jsem hledal a našel toto - sbazar.cz/...
Podle mne, naprosto úžasný kousek pro náctileté - malé, lehké, rychlé, základní výbava, která se nek.rví...
jééé, tento je super, pokud jsou data o servisu doložitelná... sbazar.cz/...
Někomu může vadit nutný repase nápravy, který se dá za 5-6tis udělat na cca 100-150tis km.
u tak levného auta a k tomu octa1 nebo peugeot 406 to BUDE na rozjezd - nevydrží vám do svatby ...
Jistě... ono vlastně 80 cm není zase takový rozdíl, že? Plácáte hlouposti...
Jestli chcete 406, berte sedan. Coupe sice vypadá hezky, ale má dražší náhradní díly, kvalitní kousky se těžko shání a za ty prachy to bude vylítaná plečka.
A dieselu bych se nebál, sám s ním obvykle najedu 15 - 20 km za den a v pohodě slouží už přes 10 let. Chce to měnit včas olej a nehonit za studena.
vyježdění, levný, spolehlivý, levnej serves - felicii, ale tu by jste nedal, takže favorita... a teď vážně.
Za málo peněz moc muziky a výběru neseženete .) nezapomeňte taky že je třeba počítat s tím že pokud bude auto zezačátku levné, tak se prodraží údržba, a je nutné počítat i s cenou povinného ručení které nebude zrovna nízké u jakéhokoliv auta.
chybí tady asi to nejdůležitější ve vašem případě - jaký přesný finanční obnos na dané auto máte?
Taky nezapomeňte na dobrou pojistku a hlavně úrazovou! Nebuďte HRRRRR,mnoho mladých s ..mokrým řidičákem,,nedopadlo dobře.Felda by mohla pro začátečníka stačit.
Nejlepší bude obejít bazary, kouknout, projet se zdali se mi to auto líbí nebo nelíbí. Poté pozjištovat nejlépe od nějakého mechanika takové největší vady a neduhy toho daného modelu.
Za ty peníze půjde ve většině případů o staré již do určité míry opotřebované vozy. V tom případě lze vybírat téměř cokoliv, výdajům se prostě nevyhnete.
Auto radím vybírat s mechanikem, více než co jiného platí, že dobré auto nikdo neprodává, u starších aut je ještě navíc si potřeba dávat pozor na reznutí - hlavně podvozek.
Počítat s tím prvním servisem určitě olej, rozvody, filtry, nechat vše zkontrolovat. Možná gumy.
Stejný motory má i Ford, Peugeot atd. a jde spíš o věci okolo než o samotný motor. Jinak JTD motory patří k tomu lepšímu.
Za mne za 60k třeba Focus MK1 - koupit za 30 a 30 si nechat na servis. Najít kousek který není shnilý, určitě benzín a nejlíp asi 1,8 nebo 1,6.
A bacha na ztrátu kontroly nad vozem, viz zprávy kolik mlaďochů je omotaných o strom - taky si mysleli jak to maj pod kontrolou a pak nevěděli co s tím. Staří když to trochu klouzne nebo se semele něco nečekaného, drobná chyba a je to ve škarpě, v horším případě sestřelíš v protisměru rodinku ve Feldě a máš problém do konce života.
s tim focusem souhlasim máme v rodině 1,8 benzín a za ta léta nebyl vážnější problém a jede to pěkně jen to teda rezne chce to opravdu koukat než si nákej přitáhnete domů, u tohodle auta dokáže schnít kde co i přední náprava nebo trubky od nalejvacího hrdla nádrže
Zdravíčko!
Musím podpořit rádce ohledně Citroenu Xsara, konkrétně motor 1.4i 55kW. Vlastním Xsaru Break ročník 2002 - tedy po faceliftu - (s trochou představivosti vám předek připadá jak u Mercedesu. ). Mám ho již dva roky a krom tyčky stabilizátoru, žárovek a předních kotoučových brzd jsem na autě neměnil nic. Mám najeto kolem 140k, takže mě brzy bude čekat zadní náprava, ale ta stojí repasovaná kolem 7k, což je pohoda - pak už se o to nemusí člověk starat. Auto je velice pohodlné, doporučuji verzi s klimou. Pohodlí je nadstandartní jak už to tak u francouzů bývá. Takže za mě, pokud se v autě nechcete hrabat, ale jezdit, vzít Xsaru hatchback s tímto motorem, dát pár tisíc do výměny rozvodů, případně zadní nápravy a už jen jezdíte... Každopádně ať vezmete cokoliv, přeji šťastnou ruku při výběru.
K čemu potřebuješ auto? Asi jak čtu tak ne z praktického hlediska, ale jen kvůli tomu abys jej měl. Pokud chceš auto z praktických důvodů a potřebuješ ho tak je asi jeno jaké auto to je.
Felicii bych nedal,ale zrovna pro studenta který nemá stabilní a větší příjem je to ta nejschůdnější cesta jak se osvobodit od socky Na vše ostatní bude servis dražší,na toho peuegota to zase tak strašný nebude,ale na feldu v tomhle směru nemá asi nic,díly i v originále stojí směšnou částku v porovnání s konkurencí,vydrží toho strašně,opraví to skoro každý,vevnitř hodně místa. Za 15 tisíc klidně koupíš takovou co ti bude sloužit několik let,nemusíš se bát že by ti ji někdo ukradl pokud tam nenecháš něco cenýho,nějaký škábanec ze začátečnických chyb tě nebude tolik mrzet,čistá mechanika a v 90% řízení bez posilovače tě i naučí jaká je opravdu fyzika a jak s autem zacházet. Až budeš mít svůj stabilní příjem a peníze na servis lepšího auta tak můžeš klidně povýšit,v tom ti nic nebrání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.