Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měnil jsem spojku na fiat marea 1.9 JTD, ale nedaří se mi rozchodit spojku. Před výměnou se propadl pedál a nešel zpět (pouze rukou) po rozebrání celého spojkového vedení jsem zjistil, že hlavní a i pomocný spojkový válec normálně fungují.
Po demontáži převodovky a výměně spojky se přišlo, že se pravděpodobně kouslo ložisko a proto se pedal nevracel.
Ale nyní nemůžu přijít jak zaplnit celé vedení spojky brzdovou kapalinou. Zkoušel jsem šlapat spojku, natáhnout ji tam podtlakem, ale stále nic. Je na to nějaká finta? Když šlapu na spojku a mám odpojednou hadičku od pomocného válce, který je připevněn na převodovce a ovládá samotnou spojku tak jde cítit jak spojka vytlačuje vzduch, ale kapalinu z nádobky stejně nenasává.
Děkuji za každou radu.
Dobrý den. Zkuste odpojit hadičku od pumpy, podržte na pumpě palec, sešlápněte a pod palcem vznikne trochu tlak. Povolte trochu palec a tlak upustíte, znovu přitlačte palec a potom teprve uvolněte pedál, to opakujte až se pumpa zaplní kapalinou. Potom stejným způsobem zaplníte potrubí ke spojkovému válečku. Potom přišroubujte potrubí k válečku, a odvzdušněte odvzdušňovacím šroubkem na válečku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.