Nejste přihlášen/a.
Pekný večer všetkým.Potrebujem poradiť:Kosačka husqvarna.com/... je tesne na konci zábehu (cca.8 hodín prevádzky). Motor je Briggs and Straton.Mám možnosť kúpiť olej Briggs and Straton SAE 30 za normálny peniaz,alebo mám v meste predajňu Husqvarna kde mi ponúkajú 0,6 litra za drahšie než je bežný liter oleja do auta ! A teraz toto poradte.cz/... eu-en.myfaqcenter.com/... kde sa v podstate ale pravdivo uviedlo že olej do auta splňuje normu API SH pričom ja mám prvý olej v kosačke Husqvarna SAE 30 a normu len API-SG (pozrel som na obale).Čo tam naliať ale aj do budúcna predsa je to nový stroj,dosť drahý a potrebujem poradiť aj s intervalmi výmeny oleja (motohodiny).Mohla by byť 15W-40 za predpokladu min API SG a viac (bežný mot.olej)? Díky
Ono ty speciální oleje pro sekačky to je do jisté míry hodně marketing. Stejné parametry s velkou rezervou plní každá běžná 10W-40 nebo i 15W-40. Ta sekačka je mazána rozszřikem,tam není olejové čerpadlo jako v autě,nejsou tam náročné hydroštely,turbo nebo něco podobného. Můžeš koupit ten originál briggs olej,ale stejně tak dobře poslouží i každý jiný výše jmenovaný
jj, asi tak. Sekačková B&S není žádná formule, ale naprosto primitivní motor kde stačí "cokoliv mastného"
Benzín je dobré před odstavením vyjet do sucha (usazeniny z biosložek), nebo použít benzín bez biosložek (některé vysokooktanové benzíny), od věci není ani aditiv např. od VIF - prodlouží životnost benzínu, o něco málo snižuje tření v motoru a tvoří se míň usazenin v pal. systému. Nutný není, ale nic se tím nezkazí. Určitě se zaplatí snížením spotřeby (v sekačce stačí jedna piksla asi tak na 100 let provozu V lepších benzínech aditiv už je, tam je nesmysl přidávat další.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.