Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná koupě

Od: machi odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, koupil jsem vozidlo, mám k němu malý i velký TP i kupní smlouvu. Bohužel jsem nedbalostí přehlédl, že na TP je registrovaný jiný majitel, po zkontaktování registrovaného majitele, mi po mé žádosti o přepis z jeho osoby na mou naznačil, že by ho mohl zabavit a ´´zlikvidovat´´. Obávám se, že jestli má na to právo, tak bych přišel o vozidlo které jsem zaplatil a ještě do něj nacpal nemálo peněz za generálku . Mám takový pocit že se s osobou která mi vozidlo prodala zná a záměrně ho nepřepsala na sebe s tím že se logicky obrátím na registrovaného majitele, který by mi chtěl auto zabavit,

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rdh
hodnocení

1x

Nepomůžu vám, ale koupit od jakéhosi člověka auto, aniž byste zjistil, jestli je vůbec jeho, mi nepřijde moc normální. Podle čeho jste kontroloval jeho údaje? Kontroloval jste mu vůbec občanku? Nechápu.

Ani jste při koupi nezkontroloval, jestli auto není v polopřevodu = nepřihlasitelné?

machi
hodnocení

To je prave chyba kterou priznavam poprve jsem kupoval auto a takhle to dopadlo a pri natlaku jsem si vubec neuvedomil ze bych si to mel zkontrolovat TP s obcankou, v poloprevodu neni , to by melo byt s poradku ,

machi
hodnocení

prosim jak to zjistim v urednich zaznamech mam dne 25.06.2015 bylo vydano ORV č ...

Auto jsem si daval na novou technickou kde proslo, to by tam zjistili ne?

hk
hodnocení

0x

Holt smůlu, alespoň pokuty nebudou chodit vám a o body přijde ten zapsaný v TP. Tak nějak bych to vysvětlil tomu, co nechce spolupracovat...

machi
hodnocení

Napsal mi ze ma zname na inspektoratu, ze s vozidly dlouho obchoduje a ze auto odhlasil a ze uz se ho to netyka, pry ze se ze znamosti jde vse i odhlasit vozidlo, po pozadani o prepis na me ( na moje naklady samozrejme ) mi rikal ze ok at se dostavim , ale ze na magistratu budou chtit kupni smlouvu mezi mnou a nim a tu mi pry nenapise , ze to bude padelani , coz docela chapu a pak mi naznacil , ze cokdyz bude muset auto zabavit a tim padem mam strach jestli to nebude mit na tom magistratu domluveny ze budou chtit smlouvu ktera neni jen smlouva s prodejcem, ktereho pry nezna.

podle me na magistratu nevyzaduji kupni smlouvu ne?

machi
hodnocení

Zni to vsechno divne , na otazky odpovidal otazkami a ochota temer nulova , vubec se mi to nelibi a nerad bych zaletel do nejakeho pruseru

asd1

Pokud mu to neukradli, tak není vlastník a nemůže nic zabavovat.

Přepis je vaše i jeho povinnost, oběma vám hrozí sankce až 50 tisíc. Prokazatelně (písemně) ho vyzvěte k přepisu nebo k předání ověřené plné moci.

Za sebe zahajte přepis - podejte žádost, úřad jí musí přijmout. Tím si splníte svojí povinnost a případná sankce za nepřepsání půjde za ním... Do přepisu mu budou chodit přestupky - je provozovatel tak budou obesílat jeho.

Odhlásil - buď lže nebo jde o vozidlo v polopřevodu = úředně zrušené.

tycoon*
hodnocení

0x

Zlikvidovat ho nemůže, protože nemá auto ani TP.

Pokud Vám vyhrožuje, tak bych se s ním prostě nemazlil. Zajděte na registr vozidel v místě bydliště původního vlastníka. Musíte mít zelenou kartu, protokol o evidenční kontrole, průkazy a smlouvu. Nahlašte, že jste koupil auto, ale registrovaný vlastník jej nechce přepsat. Úřad by měl zahájit řízení, přičemž registrovanému majiteli hrozí pokuta až 50 tisíc Kč.

Pokud má opravdu známé na registru vozidel, vyžádejte si od daného úředníka sepsání této události v písemné formě.

doplněno 12.07.16 18:39:

Jen mě tak napadlo. Podívejte se do TP, jestli vozidlo opravdu nebylo odhlášeno. Pokud ano, tak máte smůlu, protože po změne zákona takové auto už nelze přihlásit.

machi
hodnocení

Ale ja nemam smlouvu s nim ale s jinou osobou, to je prave to co jsem zanedbal, osoba ktera mi vozidlo prodala se mi neozyva a majitel se kterym nemam smlouvu , jen s tim prodejcem , mi prave takhle stezuje zivot. Takze by mi stacila smlouva od toho kdo mi vozidlo prodal i kdyz to neni registrovany majitel vozidla? Prosim a muzou na nejakym inspektoratu pozadovat kupni smlouvu?

asd1

Přepsat musí ten kdo je zapsaný v techničáku, přepsat to musí na vás - vy jste současný vlastník. Písemně ho vyzvěte k přepisu a zajděte na odbor dopravy podat žádost z vaší strany. Další nechte na úřadu - měli by s ním zahájit správní řízení, až ho opálkujou tak třeba změní názor.

Kupní smlouvou se dokládá vlastnictví, k přepisu není potřeba.

Vůbec se s nim nevybavujte - jen ho vyzvěte k přepisu/ předání plné moci (termín je do 10 dnů od změny vlastníka).

Pokud je v polopřevodu tak smůla - nelze přihlásit, auto dobré leda na díly.

hodnocení

0x

Hk-píšete s prominutím voloviny-pokuta přijde na jméno osoby psané v registru a ten doloží KS že není vlastní a nepřijde ani o peníze (ze dopr.přestupek!) a o body už vůbec nemůže přijít neboť ty se odebírají za rok bez přestupku nebo absolvování kurzu bezpečné jízdy u akreditovaných pořadetelů!Body se za přestupky,bodované připisují!Ale v tomto případě ani to ne!

Machi -píšetre pitchoviny-Vlastnictví MV nedělá zápis v registru ale nýbrž jen a pouze KS,potom může ještě o vlastnictví rozhodnou soud!Takže pokud by osoba jež kdysi auto vlastnila udělala nějakou změnu v registru=PROTIPRÁVNĚ a asi ani úředníci registru toto z obavy o ztrátu místa neudělají!To že by ho "mohl zabavit a zlikvidovat" NE NEMOHL a pokud ano ,ukrást může,ale pak se dopustí trestného činu!Jinak s prominutím jste ...(zvířátko s kroužkovaným u uprostřed a kůň to není),vrážet peníze za GO do auta jen není v registru na mne,doufám,že máte alespoň KS?Tu si uschovejte a všude použijte jen kopii! Především co je psáno v TP? Kdo je tam psaný jako poslední vlastník,od něj je třeba sehnat Ověřenou PM na zápis změny!Nejelpepší jednat jak píše Asd nebo Tycoon!

machi
hodnocení

KS mám to je jasný , samozrejme ze jsem zacal jednat s vlastnikem , ktery je psany jako posledni v TP i jsem ho musel dohledat s domenim ze bude mit mozna radost ze se zbavi bremena, ale prave ten dela naprosto nepochopitelne problemy jak vyse popisuji . Dobra takze zajedu ma inspektorat na pod ktere spada trv. bydliste registrovaneho majitele, tam podam zadost jak vyse popisuje ASK

Ano jsem vůl a to priznam , beru to jako ponauceni, poprve jsem kupoval auto a bohuzel jsem si k sobe nikoho nevzal ani se neporadil

Na inspektorát ne ale na dopravní odbor ... ale snad víme všichni "vo co gou". Jinak pokud je dotyčný na Vás hrubý a vyhrožuje tak mu to oplaťte stejnou mincí pže jemu především hrozí pokuta až 50 000kč Vám ne! On na Vás v podstatě nemá !Může vyhrožovat ale to je tak vše!

Pak existuje víceméně nelegální metoda,vzát pár kámošů ,rasíků s bejsbolkami, a jít dotyčnému trochu domluvit.Ale jak píšu -je to nelegální řešení ,ale občas se vypaltí!

machi
hodnocení

moc dekuju pomohli jste mi , jeste jedna vec mohu tu zadost odeslat dopisem? nebo to musi byt osobne? je to bohuzel na druhe strane CR ale to bych uz zkousl

asd1

Stačí dopis, doporučeně na doručenku - pokud nepřevezme tak mu to hodí do schránky a považuje se to za doručené.

Přepis je v místě registrace, pokud to je u něj a odmítne tvojí plnou moc tak tam budeš muset zajet (nebo zplnomocnit někoho jiného)

Upozornil bych ho, že za nepřepsání mu hrozí sankce až 50k a že ty přepis zahájíš = tím se o něm úřad dozví a bude to řešit. Že je pro něj výhodnější spolupracovat.

machi
hodnocení

Super , děkuji. No ono asi bude nejlepší tam jít osobně, vzít si tedy evidenčku, KS a mojí ZK a potřebné doklady

Podám tam žádost o převedení vozidla na mojí osobu a oni už to převezmou a budou jednat s ním

a já budu v podstatě osvobozen , je to tak?

karel1234
hodnocení

0x

Zkus pohrozit trestnim oznamenim,tohle vypada jako podvod.

asd1

Zatím není co oznamovat, nepřepsat není podvod ale nesplnění povinnosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]