Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
Koupil jsem vozidlo od prodejce , který ho neměl na sebe registrované. A probém je, že mi prodejce nebere telefony, nebo se všelijak vymlouvá a nemám jak zkontaktovat majitele od kterýho ho prodejce kupoval. Podle TP registrovaná osoba bydlí na druhé straně ČR a jet tam a riskovat že tam nebude se mi nechce a zároveň mu nechci dělat potíže, protože prodejce si od něj koupil vozidlo a dostal plnou moc se kterou ho ani po 8 měsících nepřihlásil na sebe a evidentně o tom ani neví, tudíž mu hrozí nemalá pokuta. Mám to jako ponaučení do budoucna, ale momentálně to potřebuji nějak vyřešit. jakákoliv rada jak postupovat mi moc pomůže
Samozřejmě plná moc kterou dostal je prý najednou neplatná, takže prodejce v tom nejspíše nebude ani figurovat, takže pro mě podvodníček, který jen rychle přeprodal auto o pár tisíc víc
To je už klasika v poslední době. Buďte aspoň rád, že máte vše potřebné pro přepis.
Doporučuji zkontaktovat původního majitele zapsaném v TP (třebas i písemně s telefonním kontaktem) a následně vše dořešit s ním. Mohu Vás ujistit, že původní majitel bude jen rád, když to s nim takto dořešíte. Stává se totiž to, že nový majitel auto nepřepíše, následně s nim jezdí a původní majitel jen platí pokuty a povinné ručení.
PR se ukončí změnou vlastnictví= KUPNÍ smlouvou (pokud vyžadují doložit zápisem vTP tak jje to protiprávní jednání ze str. poj)Totéž při předvolání k podání vysvětlení k přestupku či přímo k požadavku zaplatit pokutu-opět doložím KS Nevlastnictví=není pokuta za přestupek (max pokuta za nepřepsání!)
Také myslím že je dobré si najít toho kdo je psán na techničáku.V dnešní době ho najdete i přes úřady.Mám problém podobný..Já stále naháním kupce co si koupil auto a nechce to se mnou přepsat.A ted na netu auto co jsem mu prodala tak prodává dál na mé papíry.Tak jsem mu hned volala že chci at se okamžitě dostaví na přepis auta a at si auto klidně dál prodává...chce si nechat zaplatit to co dal do opravy auta.Byla jsem už na úřadě i na policii.Myslím že majitel toho vašeho auta bude rád .Aspon nemusí pak platit zakonnou pojistku a může si ji zrušit jak bude mít doklady atd...
Jo tohle zkouším , dokonce jsem už sehnal kontakt, ale jen na FB, snad odepíše.
Myslím že by měl, jinak bude mít průšvih jak blázen, bylo vidět že je to mladý kluk , tak si toho asi nevšiml
Jinak děkuji za pomoc.
Jo a kdyby někdo něco kupoval v okolí Plzně, tak si dát pozor na jméno A.Stehlík , jsou to překupníci a podvodníčci, při koupi nebo prodeji vám řekne že má čas jen večer a pak vám samozřejmě řekne že se o všechno postará sám a pak už to jen koluje ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.