Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde o podvod?

Od: nad1 odpovědí: 25 změna:

Prodala jsem staré pojízdné auto s platnou STK.Bohužel jsem udělala chybu že jsem důvěřovala cizímu člověku.Na inzerát se mi ozval p.Jiří S, že si auto koupí.Auto mi zaplatil 6000 kč a já mu dala malý i velký techničák a že si sám udělá evidenčku a vše potřebné doklady mi pošle a bych mohla auto odhlásit..Auto není stále odhlášeno a on nechce platit eko atd..Já důvěřivec čekám už třetí týden a on se jen vymlouvá a lže že to nestihá atd.Pak jsem si tohle jméno našla na podvodnících kde je jako podvodník a je mi jasné že je to překupník s vozy.Nevíte prosím jak mám auto odhlásit z mého jména?Mám to nahlásit na policii?Myslím že to auto prodá dál a nebo ho bude užívat a já budu muset platit pokuty?!Stále jsem podle úřadu majitel a musím platit zákonnou do konce života?On totiž má exekuci a proto je hlášen na úřad.Mám to hlásit na úřad v našem městě nebo na policii?Co když s autem udělá trestnou činnost?

Jde o podvod?
Jde o podvod? #2

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

2x

poděkujte ODS a panu Stanjurovi za tento nadčasový zákon

toxxx

toje šmejd to udělal už aspon 1000 lidem

Toxxi kdo je šmejd? V první řadě si Ti lidé svou důvěřivosti za toto mohou sami!

hodnocení

1x
Myslím že to auto prodá dál a nebo ho bude užívat a já budu muset platit pokuty?Ne pokuty úplatit nemusíte-KS doložíte že nejste majitel,ale pak Vám za nesplnění Vašich povinnosti (ze nepřevedení) hrozí pokutaStále jsem podle úřadu majitel a musím platit zákonnou do konce života?Ne nejste majitel zápis v registru je jen EVIDENČNÍ údaj a neurčuje vlastnictví toto určuje KUPNÍ SMLOUVA nebo potom ještě rozhodnutáí soudu!Mám to hlásit na úřad v našem městě nebo na policii?Ne maximálně zahájit převod jak jsem psal výše,PČR totéž!
doplněno 11.07.16 18:18:

Jak píše Asd!Ale pozor to jeden pak musí být docele asertivní!Nesmí se nechat odradit!

doplněno 11.07.16 18:20:

Ještě doplním Asd! Zahájit převod musí a pak po nějaké lhůtě by měli nového majitele vyzvat k dokončení úkonu změny!

kk*

zahájit převod?Jak?když nemáte techničák?Bez techničáku převod neudělají

asd1

Neudělají, ale žádost převzít a tím zahájit převod musí.

toxxx

toho znám jíří synakievicz namě skoušel to stejný po 2 měsích auto přepsal je to šmejd pozor na něj

pk*

Muzete mi prosim nekdo na p. Synakievicze poslat telefoni cislo? Mam stejny problem.

Dekuji

PK

omega9

mám stejný problém, pán telefon 737 413 655 přestal brát ... nemáte na něho někdo jiný kontakt?

xy

měl jsem stejný problém, Synakieviczovi se nedovoláte. Jezdil ještě s jedním potetovaným cigoušem (léto 2017) ten měl 601 165 608. Řešil jsem to samé, nakonec po 2 měsících auto převedl. Jinak pro případný postup (jak mi bylo sděleno na České kanceláři pojistitelů) : od 1.6.2017 je možné provést změnu vlastníka vozidla i bez součinnosti druhé strany (kupujícího) § 8a zákona 56/2001 Sb.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, tohle je opravdu základní a triviální chyba, nikdy nedávat doklady z ruky! Taky nikomu na poščkání nepůjčujete platební kartu a PIN k tomu, nebo klíče od domu. Zítra zajděte na policii, vysvětlete co se stalo a že máte podezření, že auto bude zneužito, jelikož pán je známá firma. Hodně štěstí.

P.S.: Chlapa moc po telefonu neotravujte, protože ...

Trtr a proč na policii,co ta s tím má do činění? Pán zaplatil dle KS kupní cenu.Policie paní pošle slušně ...

Jedoznačně dotyčná porušila či nesplnila své povinnosti.Převést auto není povinnost kupujícího ale prodejce!

Tazatelce doporučuji naopak uhánět jej,nejlépe osobně a DONUTIT jej k přepisu! Maximálně jak tu již bylo milionkrát toto řešeno-za svou osobu splnit povinnost a zahájit na úřadu převod!Jinak,za nepřepis jí hrozí pokuta až 50 000!Prodejci ne kupci!

asd1

Co s tím má co dělat policie?

Starý i nový vlastník mají povinnost do 10 dnů oznámit změnu vlastníka/ provozovatele. Na odboru dopravy podejte žádost o zápis změny - úřad jí převzít musí. Sice nepřepíše a vrátí k doplnění, ale případná sankce pak půjde za novým vlastníkem - vy jste si svojí povinnost splnila a víc nemůžete. On je svéprávný, vy ho nemůžete nijak nutit aby to přepsal, max. ho můžete vyzvat k přepisu.

Řešení jako ztráta techničáku/ duplikát nedoporučuju - už nejste vlastník, vozidlo ani doklady nejsou vaše.

To jsou kocourkovské zákony *cert*

danys*
hodnocení

0x
Jedna se o vaší BLBOST! Na policii nechodte, ta hloupost lidi neřeší. Pokud tam pujdete, policie věc oznámí na obecní úřad s rozšířenou působnosti a vám hrozí sankce az 50 tis.korun, jelikož jste nesplnila svou zákonnou povinnost.
Doporucuju kupujícího dohnat, nejlépe osobně a přehlásit!
Jinak preju hodně štěstí, budete ho potřebovat. Projdete forum tohle se zde řeší každý týden ;)

mzxy*
hodnocení

0x

povinností původního i nového vlastníka je podat společnou žádost, argumentace že "ON" neodhlásil auto je ússměvná

Samozřejme nahlásit poručení zákona / také z Vaší strany/ můžete kdekoliv, policie to řešit nebude ale poud budete trvat na sepsání úředního záznamu, s největší pravděpodobností to postoupí příslušné obci k řešení přestupku, hrozí vám sankce 0 - 50 tis Kč, samozřejme pokutu dostane také "ON", ale tu může dostat jen jednou a jen jednu za jeden přestupek a auto stejně zůszane psané na Vaše jméno, a to na věčné věky...

samozžejmě na úřadu můžete podat žádost sama za sebe, ale bez nového vlastníka a bez příloh se auto neopřepíše a nejpozději po marné úřední výzvě k doplnění žádoasti se tím úřad podle zákona přestane zabývat..

pk*
hodnocení

0x

Dobrý den,

prodal jsem dnes auto stejnému člověku, jak dopadl Váš případ?

Díky, PK

cechacek*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 11. 12. 2016 20:55:54
! Pravidlo Z7: je zakázáno poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.
satak
Nabádáte ke krádeži...
cechacek*

V dobré víře příprava na předání u okénka při změně majitele, můj spoluzaměstnanec měl podobný problém, odmontoval RZ a odnesl na Policejní stanici, že je našel.

Čecháčku-čeho tím docílí? Jedině stíhání ze strany policie neboť jde o trestný čin-poškození cizí věci a nabádání k tomu je proti pravidlům této poradny!

doplněno 11.12.16 20:15:

Ale policista se zachová solidně-jak solidně? jedině dle zákona jinak bude sám přestupníkem! Takže jednozněčně-také řešení co nabízíte NE a ještě jednou NE.

Není lepší se nejprve teoreticky připravit a pak jednat? Pak by tato situace nenastala.JInak osobně jsem letos kupoval auto a také ne v místě bydliště.raději jsem tam 2x jel aby bylo vše OK-poprvě úrohlídka,zk.jízda.Podruhé když zavolal prodejce-je EvK,mám termím na úřadu.Přijel jsem,sepsali jsme KS,zapsali změnu,prodejce doostal kupní cenu + poplatek za evidenčku.Spokojenost na obou stranách! To je pro spoustu "čecháčků" velký problém ,jednat del zákonů ,ale to ne a pak mnadávat na kde-co!

cechacek*

Máme vetšinu slušných policistů a pokud bude policista řešit odmontování, neb nález RZ prodávající, která pravděpodobně nemá záznam v TR, neb přestupkových záznamů, proti podvodníku, mám dojem, že se solidně zachová a vyjde z toho prodávající bez úhony

cechacek*

Ano máte pravdu, je zapotřebí respektovat zákony od vrchů dolů a zase naopak, ovšem Nad1 měla dotaz a snahu o pomoc případně radu, pravděpodobně není zvědavá, že zde budem předvádět svoje rozepře a rozumy, ego který ji neopomůže. Jedině výrobce tohoto zákona měl také najít řešení na podvodníky a podobnou havěť.

mzxy*

čecháčku, nejjednodušší je vrátit se strojem času do minulosti a udělat vše ještě jednou, ale podle zákona...ten,. kdo stroj času nemá, má smůlu

K provedení evidenčního úkonu neexistují 3 nebo 4 cesty, postup, jehož výsledkem je zápis změny vlastzníka je jeden, právě ten,. který je popsán ( špatnýmn) zákonem

Pokud to někdo nedokáže pochopit, je to jeho problém

Doporučuji všem lidem bez elementárního právního vědomí neopořizovat si auto...

Čecháčku-jen tak mimo soutěž -já jsem na rozdíl od Vás poradil a ne jednou -teda pokud byste se byl ráčil přečíst celé vlákno a neradit protizákonně!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]