Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílý kouř z výfuku VW Golf 4 1.4 16V, AHW,

Od: orsi99* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, asi je toho plný internet ale přece to musím založit znovu. Mám VW Golf4 1.4, 16V, AHW, 55kW. Při akceleraci vozidla začne dýmit bílý kouř z výfuku. Celkem se ztrácí olej cca 1l/měsíc. Po vizuální kontrole olejové vany a hlavy valců žádná netěsnost. Dále jsem kouknul na filtr na sání. Ten je lehce od oleje v místě škrtící klapy. Voda se neztrácí. Můj mechanik mi řekl, že by bylo nejlepší udělat hlavu (těsnení hlavy,výfukového potrubí,sacího potrubí,samozřejmě výměna oleje). Přitom by udělal i stírací kroužky, které ukazují na velký úbytek oleje. A zrovna při tom všem bych nechal udělat rozvody. Celková cena i s prací cca 17k. Tohle je sice řešení ale pro mě bude lepší začít zjišťovat příčinu kouře z výfuku. Kolega co to projížděl říkal že kouř smrdí po benzínu. Tak nevím. Dalo by se zjistit změřením komprese válců kde je netěsnost? Nebo jestli diagnostika něco řekne? Předem díky za nápady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na 90 % těsnění pod hlavou, v horším případě prasklá hlava.

hodnocení

1x

může být KO vstřik, špatné svíčky, špatná komprese... diagnostika nic neříká?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna rozvodů cena

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]