Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí kontrolaky Air bag?

Od: cekrops® odpovědí: 6 změna:

Zdravím. V autě mě začala svítit kontrolka AirBag . Přitom jsem nikde do ničeho nenaboural. Nevít proč začala svíti? A mám to ignorovat nebo zajet do servisu? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jake to je auto?
Jinak bud zkusit vymazat poruchu pres PC.
Nebo ridici jednotka indikuje poruchu na airbagu (kazdy airbag ma svuj kontrolni odpor a pokud se odpor zmeni , ci prerusi tak je porucha)a proto jezdite ted bez airbagu. Ridici jednotka v pripade nehody je nevystreli.

tycoon*
hodnocení

2x

Proč svítí, lze zjistit diagnostikou. Často to bývá způsobeno vadným čidlem v sedačce nebo kabeláží k tomu čidlu (pomocí čidla řidicí jednotka pozná, zda na daném místě někdo sedí nebo ne).

hodnocení

2x

Co máš za auto? U některých je to běžná věc!Doporuuji podívat se na konektory pod sedačku a prostříknoput je kontoxem,nebo potom natvrdo -ustříhnout konektory a dráty spájet, zaizolovat!

asd1
hodnocení

1x

Ignorovat určitě ne. Často ptákovina - kontakty - konektory pod sedačkou (boční bagy v sedačce), kroužek na volantu, konektory u čidel nárazu v nárazníku atd. Někdy odejde řídicí jednotka bagůa jiné radosti.

Kontrolka někdy po startu rovnou vyblikává kód chyby, jinak diagnostika.

Při vrtání kolem bagu vždy odpojit baterku alespoň čtvrt hodiny před akcí ;)

hodnocení

Asi s tím pojedu do servisu. Děkuji všem za rady !

hodnocení

Mám Hyundai Accent . Nikdy jsem si nevšimnul nějakého káblu vedoucího k sedačce. Budu se na to muset podívat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]