Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Abs odvzdusnenie

Od: 121pepo odpovědí: 10 změna:

Dobry den prajem

Moze mi niekto poradit ako sa da u oplov odvzdusnit ABS? Menit kapalinu som uz menil a viem postup odvzdusnenia. Len chcem vediet ked napriklad menim brzdovu hadicku a kvapalina z jednej sustavy vytecie, zavzdusni sa teda aj ABS ze? Ako sa to da odvzdusnit? Niekde osm cital ze kluc dat do polohy kym svietia kontrolky a vraj klasicky slapat.. Ma to niekto uz takto odskusane? Pridpane nejak inak?

Dakujem

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Domnívám se, že ABS se odvzdušňuje stejně, jako volant nebo řadící páka. Brzdy nejraději ve dvou. První povolí u kola odvzdušňovací šroub a druhý sešlápne pedál. První dotáhne šroub, druhý uvolní pedál. A tak dokola, dokud nepřestanou unikat bublinky. A občas kouknout do nádobky, jestli není potřeba dolít brzdovou kapalinu.

121pepo
hodnocení

A to je ako s tym ABS? Niekto mi hovoril, ze po odvzdusneni brzd treba potom parkrat silnejsie brzdit aby abs zacalo pracovat a vraj tak sa odvzdusnuje, ale neviem co je natom pravdy.. kade by sa dokazalo abs odvzdusnit? neviem teda ako to abs presne pracuje, ale pokial sa mi tam dostane vzduch, tak myslis, ze ho klasickym slapanim odtial dostanem? uz som odvdzusnoval s ABS vo dvojici tak ako pises, ale to som menil kvapalinu cez vsetky kolesa.. len by ma zaujimalo ako je to stym ABS. v manualy pisu vraj treba servis tam maju systemy nato..podla mna tam o nic ine nejde ako o jeden a ten isty princip odvzdusnenia, len neviem ako s tym ABS. A spojka sa odvzdusnuje ako s centralnym vypinacim loziskom? Najskor sa zacne odvzdusnovat hlavny valec a potom sa prejde na to centralne lozisko? nie ze by som si trufal nato, ale tak pre zaujimavost sa pytam.

hodnocení

0x

abs se odvzdušnuje přes diagnostiku,... raději dělej tak, at si to nezavzdušníš... pokud měníš hadičku, tak si dolij nadobku do plna a pak ji co nejrychleji vyměn

hodnocení

0x
Je to dva dny co sem měnil komplet brzdový trubky na oplu vectra B Dti 74Kw 1999
A když došlo na odvzdušnění tak sem to vzal od nejdelšího vedení levé zadní kolo a to klasickým našlapaním bez motoru
Oběch sem ty kola dvakrát dokola a nic dalšího nevymejšlel auto brzdí parádně a neni žádnej problém
Spotřeboval sem t4ičtvrtě litru brzdové kapaliny Dot 4
doplněno 06.07.16 23:19: Neznám vectru B bez ABS
Abs odvzdusnenie
Abs odvzdusnenie #2
121pepo
Dabel a islo o auto s abs? Ja tam mam jak abs tak aj eps. Ide oto ze som chcel casom menit tie hadicky a som sa zlakol toho ked som videl tolko nazorov. Dokonca mechanici mali rozne nazory ako keby to este nerobili a len sa domnievali.
121pepo
Ok nepoznam tie b vectri tak som sa len spytal. A myslis ze u ceckovej vectri alebo celkovo aj u novsich aut bude tento sposob rovnaky? Mozem sa ta este spytat? Mam na drziaku strmena na aute torxove sroby hlavica v predu E20 a vzadu E18. Ide o vectru c 2003 1.8 90kw. Minuly rok som menil predne brzdy komplet a ledva som tieto torxy povolil. Na zadku som ich trosku strhal. Povolit by este isli neni su az tak strhane len som si vsimol ze hrdzaveju. Preto sa chcem sppytat moze nastat to ze odhniju tak ze strhnem tu hlavicu uplne? Alebo je to bezne ze hrdzaveju? Je to taka povrchova hrdza len ja nemozem nikde tieto torxy najst uz som skusal asi vsetko ebayba podobne. Ked som nasiel tak na europarts stranke ale na bmw alebo saab a pod. Neviem ci by pasovali. Rozmyslal som tam dat klasicky 6 hran. Len neviem ci tam bude take stupanie zavitove a aka musi byt pevnost srobu aci to z hladiska povolovania nebude nachylnejsie na strhnutie hran.
Dakujem
doplněno 06.07.16 23:38: P.s. nevies co moze sposobovat ked po dotiahnuti odvzdusnovacieho sroba mi cez zavit jemne presakovala kvapalina pri prudkom stlaceni pedalu? Ked som ho dotiahol silnejsie to prestalo len aby som ho povolil zase o rok. Ja len ci to moze byt zly odvzdusnovak alebo len nejaka spinka medzi nim a treba to vycisit.
K těm odvzdušnovákúm múže to bejt jen náká nečistota nebo kuželka toho odvzdušnováku už neni co bejvala a chce to novej šroub
A k těm šroubúm to že reznou je normální já je třeba mažu grafitovou vazelínou
Jakej maj závit netušim ale nevidim problém je v případě nutnosti nahradit stejným šroubem třeba s imbus hlavou či šestihranou hlavou a volil bych pebnostní šroub
doplněno 07.07.16 00:35: Odvzdušnuju takto veškerý auta s abs a zatim bez problémú
121pepo
hodnocení

Pevnostny srob zozeniem aj v zeleziarstve kde predavaju taketo skrutky alebo treba nejaky specialny? A ktomu odvzdusnovaku sa chcem spytat pouzivas pozinkovany drahsi alebo obycajny? Buduci rok pojdem menit kvapalinu len neviem aky kupim vopred neviem velkost zavitu len viem ze je tam 10mm sesthran. Mozes mi poradit napriklad ako najlepsie povolit odvzdusnovak bez toho aby som ho zalomil? Naposledy som skusal wd nasadil ockovy kluc a klepkal po kluci potom povolil len ked som ho trosku viac dotiahol ci ho nezalomim. To uz potom asi treba novy trmen vsak?
doplněno 07.07.16 17:10: A ktomu ovzdusneniu ja som odvzdusnoval a menil kvapalinu klasicky slapanim a povolovanim jednotlivych odvzdusnovakov. Tam sa abs nemalo ako zavzdusnit len som sa zlakol napriklad vymeny tej hadicky alebo strmena. Ci to netreba nejak specialne odvzdusnit kvoli tomu abs. A spojka s centralnym vypinacim loziskom sa odvzdusnuje ako? Najskor sa odvzdusni hlavny valec spojky a potom to centralne lozisko spojky? Aj to lozisko ma nejaky odvzdusnovak? Pretoze mi to prijde ze je tlacene kvapalinov. To by som musel absolvovat zrejme pri vymene hlavneho brzdoveho valca ze? Je mi blbe ze sa takto vypytujem ale ja mc dnesnym servisom neverim a clovek si chce radsej spravit sam ako najlepsie vie. Kamarat takto hodil od jedneho k druhemu mechanikovi skrz zle menenu spojku 600€ plus robota a robota zle spravena samozrejme sa k vymene ten co to pokazil nema. Vraj dal opacne lamelu. Dakujem
Pevnostní seženeš v železářství,pokud doženeš imbus šroub nemusíš honit jinej
Odvzdušnovák stačí obyčejnej myslim že dle typu auta ti ho seženou každý autodíly
Povoluju tak že ho poklepu a po te skusim golou povolit pokud se to protočí beru samosvorný kleště a povoluju
Pokud ho přetrhnu navařim matku a povolim
Odvzdušnění se neboj klasicky našlapeš nic to neni
Pokud bys chtěl odvzdušnit i spojku tak u převodovky najdeš odvzdušnovák tady se to odvzdušnuje taky šlapáním jen odvzdušnovák moc nepovoluj jen mírně podtrhnout aby ušel tlak
Ale pokud spojka de já bych na ní nesahal
Pokud bys měnil brzdový válec tak spojku odvzdušnovat nemusíš , spojka má svúj vlastní valec
121pepo
hodnocení

Ok dakujem pekne moc mi to pomohlo :) a spojka nema 2 odvzdusnovaky? Vzhladom nato, ze ma hlavny valec a potom aj pomocny ale ja mam centralne vypinacie lozisko, ktore je v spojke, ale ma myslim tiez odvzdusnovak. Tak na spojku sa neodvazim ja len tak pre informaciu. A co sa tyka vymeni toho hlavneho valca. ja mam brzdovy valec na ktorom je nadobka s kvapalinov(klasika) len tato nadobka ma spolocnu kvapalinu pre brzdy a aj spojku. A ked vymenim tento hlavny brzdovy valec, tak nemusim odvzdusnovat spojku? nezavzdusni sa? neviem ako to je robene, ale zda sa mi , ze mne ide hadicka z tej nadobky zvlast na spojkovy valec. A tu nadobku pri vymene HBValca budem musiet vyprazdnit nie? Tam potom tiez kazde koleso odvzdusnit slapanim aj stym, ze by sa do abs kocky dostal vsade vzduch? Ja som tak rozmyslal, ked som odvzdusnoval brzdy, tak z hlavneho valca to ide cez trubky do abs a cez abs do prasiatiek alebo strmenov nie? Ak je to tak, tak potom sa takto odvzdusni automaticky aj ABS, vsak kvapalina mi presla nova cez celu sustavu, takze aj bublinky vsetko som musel dostat aj z ABS modulo logicky nie?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]