Nejste přihlášen/a.
Dobry den prajem
Moze mi niekto poradit ako sa da u oplov odvzdusnit ABS? Menit kapalinu som uz menil a viem postup odvzdusnenia. Len chcem vediet ked napriklad menim brzdovu hadicku a kvapalina z jednej sustavy vytecie, zavzdusni sa teda aj ABS ze? Ako sa to da odvzdusnit? Niekde osm cital ze kluc dat do polohy kym svietia kontrolky a vraj klasicky slapat.. Ma to niekto uz takto odskusane? Pridpane nejak inak?
Dakujem
Domnívám se, že ABS se odvzdušňuje stejně, jako volant nebo řadící páka. Brzdy nejraději ve dvou. První povolí u kola odvzdušňovací šroub a druhý sešlápne pedál. První dotáhne šroub, druhý uvolní pedál. A tak dokola, dokud nepřestanou unikat bublinky. A občas kouknout do nádobky, jestli není potřeba dolít brzdovou kapalinu.
A to je ako s tym ABS? Niekto mi hovoril, ze po odvzdusneni brzd treba potom parkrat silnejsie brzdit aby abs zacalo pracovat a vraj tak sa odvzdusnuje, ale neviem co je natom pravdy.. kade by sa dokazalo abs odvzdusnit? neviem teda ako to abs presne pracuje, ale pokial sa mi tam dostane vzduch, tak myslis, ze ho klasickym slapanim odtial dostanem? uz som odvdzusnoval s ABS vo dvojici tak ako pises, ale to som menil kvapalinu cez vsetky kolesa.. len by ma zaujimalo ako je to stym ABS. v manualy pisu vraj treba servis tam maju systemy nato..podla mna tam o nic ine nejde ako o jeden a ten isty princip odvzdusnenia, len neviem ako s tym ABS. A spojka sa odvzdusnuje ako s centralnym vypinacim loziskom? Najskor sa zacne odvzdusnovat hlavny valec a potom sa prejde na to centralne lozisko? nie ze by som si trufal nato, ale tak pre zaujimavost sa pytam.
Ok dakujem pekne moc mi to pomohlo a spojka nema 2 odvzdusnovaky? Vzhladom nato, ze ma hlavny valec a potom aj pomocny ale ja mam centralne vypinacie lozisko, ktore je v spojke, ale ma myslim tiez odvzdusnovak. Tak na spojku sa neodvazim ja len tak pre informaciu. A co sa tyka vymeni toho hlavneho valca. ja mam brzdovy valec na ktorom je nadobka s kvapalinov(klasika) len tato nadobka ma spolocnu kvapalinu pre brzdy a aj spojku. A ked vymenim tento hlavny brzdovy valec, tak nemusim odvzdusnovat spojku? nezavzdusni sa? neviem ako to je robene, ale zda sa mi , ze mne ide hadicka z tej nadobky zvlast na spojkovy valec. A tu nadobku pri vymene HBValca budem musiet vyprazdnit nie? Tam potom tiez kazde koleso odvzdusnit slapanim aj stym, ze by sa do abs kocky dostal vsade vzduch? Ja som tak rozmyslal, ked som odvzdusnoval brzdy, tak z hlavneho valca to ide cez trubky do abs a cez abs do prasiatiek alebo strmenov nie? Ak je to tak, tak potom sa takto odvzdusni automaticky aj ABS, vsak kvapalina mi presla nova cez celu sustavu, takze aj bublinky vsetko som musel dostat aj z ABS modulo logicky nie?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.