Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto jako dárek

Od: gr odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

chci koupit přítelkyňi k narozeninám auto, a zajímalo by mne jak mám postupovat. Když bude na kupní smlouvě na moje jméno půjde to na ní potom přihlásit, nebo musím smlouvu nechat napsat na ní?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

3x

při přihlašování se nepředkládá kupní smlouva, evidence vozidel není evidencí vlastnických vztahů

postupuje s epodle § 6 zákona č.56/2001 Sb,

hodnocení

2x

Doplním co písnul p.Mzxy! Vy koupíte ,uděláte Evidenční kontrolu,uzavřete PR,od přítelkyně seženet ověřenou PM na Vaši osobu a na úřadě s prodejcem (nevím jak auta nová za autosalonu!) na úřad a tam necháte zapsat změnu za 800kč + příp ekovýpalné.Prodejce možno též nahradit jeho ověřenou PM!

rv*
hodnocení

0x

Myslím, že je rozumnější, když auto koupíte na sebe a přítelkyni ho dáte k dispozici. Tím spíš, že předpokládám, že záležitosti ohledně povinného ručení, technické, servisu a údržby budete řešit vy. Předejdete tím nepříjemnostem v případě, že se rozejdete. A naopak - pokud spolu zůstanete, tak toto řešení ničemu nevadí.

april87*

Tedy pardon, ale pokud chci auto dát, skutečně dát, tak by mělo být psáno na onu přítelkyni. Pokud jej dávám jako dárek, tak jej dávám s tím, že věc obdarovanému zůstane nezávisle na tom, jestli spolu ti dva zůstanou nebo ne. Pokud by pán dával auto jen k užívání, tak pak jej těžko bude předávat jako dárek k narozeninám. Nebo Vy si od svých partnerek berete nazpět třeba řetízek, když se rozejdete a na oplátku vracíte foťák, který jste dostal...? *ee*

doplněno 06.07.16 19:35:

Já jsem auto dostala loni, dovezené z Rakouska jen lehce ojeté a za boha si nemůžu vzpomenout, jaký byl proces, ale nějak to jít musí :) Dostala jsem auto s převozkou a do ruky smlouvu a všechny papíry (něco z technické, emise a tak). Sama jsem pak šla na úřad, kde mi vystavili TP a dali značky a auto se napsalo přímo na mě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]