Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci koupit přítelkyňi k narozeninám auto, a zajímalo by mne jak mám postupovat. Když bude na kupní smlouvě na moje jméno půjde to na ní potom přihlásit, nebo musím smlouvu nechat napsat na ní?
Myslím, že je rozumnější, když auto koupíte na sebe a přítelkyni ho dáte k dispozici. Tím spíš, že předpokládám, že záležitosti ohledně povinného ručení, technické, servisu a údržby budete řešit vy. Předejdete tím nepříjemnostem v případě, že se rozejdete. A naopak - pokud spolu zůstanete, tak toto řešení ničemu nevadí.
Tedy pardon, ale pokud chci auto dát, skutečně dát, tak by mělo být psáno na onu přítelkyni. Pokud jej dávám jako dárek, tak jej dávám s tím, že věc obdarovanému zůstane nezávisle na tom, jestli spolu ti dva zůstanou nebo ne. Pokud by pán dával auto jen k užívání, tak pak jej těžko bude předávat jako dárek k narozeninám. Nebo Vy si od svých partnerek berete nazpět třeba řetízek, když se rozejdete a na oplátku vracíte foťák, který jste dostal...?
Já jsem auto dostala loni, dovezené z Rakouska jen lehce ojeté a za boha si nemůžu vzpomenout, jaký byl proces, ale nějak to jít musí Dostala jsem auto s převozkou a do ruky smlouvu a všechny papíry (něco z technické, emise a tak). Sama jsem pak šla na úřad, kde mi vystavili TP a dali značky a auto se napsalo přímo na mě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.