Nejste přihlášen/a.
Vozildo starší 8 let by muselo mít v GB registračním dokladu vyznačeno číslo národního typového schválení, pochybuji o tom že toto vozidlo má na výrobním-typovém štítku uvedeno číslo homologace ES, výjimku na pravostranné řízení by pak mohlo udělit ministerstvo dopravy v případě, že by jste měl v GB v minulosti dlouhodobý pobyt a vozidlo by jste tam měl po tuto dobu registrováno na sebe...
Jak slozite je to v pripade podobneho "motorhomu" (wohnmobile" dovezeneho z Nemecka. Rok vyroby kolem 1990.
Dekuji
Odpověď je stejná, pokud jde o homologaci...pokud jde o vozidlop s pravostranným řízením, toto u nás nelze registrovat, nelze ani oficiálně přestavět na levostranné řízení, výjimku uděluje ministersrvo dopravy tak jak jsem uvedl...pokud působíte v Německu jako diplomat a budete pobývat služebně v ČR, a auto s pravostrannhým řízením máte registrována na sebe, myslím v SRN, bude Vám výjimka také udělena, na dobu Vašeho působení v ČR...pak budete muset auto exportovat z ČR nebo nechat sešrotovat a vyřadit z evidence...
Abych to upresnil. Planuji koupi patrne v Nemecku. Dival jsem se take na Ebay.uk. Maji tam vetsi vyber, tak jsem si myslel jestli by to bylo mozno uskutecnit. Vidim, ze tomu rozumite, byl bych vam vdecen za kadou radu. Bude se jednat o rok vyroby klem 1990. Je tu nejaky limit co se tyce stari vozidla?
Diky
Vysvětlím Vám to ještě jednou, pokud nejste vlastníkem auta s pravostranným řízením v GB nebo SRN, kde máte dlouhodobý pobyt, a plánujete se i s autem přesunou do ČR, tak auto v ČR prostě nepřihlásíte.Takže doporučuji Vám takové auto nekupovat, podle českých zákonů musí mít auto, přihlašované v ČR levostranné řízení...resp. u auta z dovozu se schvaluje technické způsobilost, a takovému auta TZ schválit nelze.Chápete to?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.