ahoj, takovej technickej dotaz-když nastartujete, resp. před nastartováním jak se rožínaj kontrolky, neměla by se mimo jiné rožnout i olejnička?Já jen že se mi olejnička nerožne, a jen tak z nudy jsem se koukl na olej, a na měrce total sucho, a ani žádný varování, tak ani nevím jestli nejezdím bez oleje, jako že asi jo a už vůbec nevím jak dlouho.Mám před sebou cca 1200 km na dovolenou a servis na výměnu už nestihnu, ten bude až po dovolené jako pravidelná výměna, protože ta má být správně za cca 900 km.Olej tam byl naposledy dávanej 5W-30 (nevím jaká značka), když už tam asi žádnej není, můžu tam dát 5w-40 Total quartz?
Koupil bych 5W-30 FORD Formula, na Internetu stojí 640,- Kč - 5 litrů. To, že nesvítí ta kontrolka bude asi závada na žárovičce na palubní desce. Olej dolejte tak, aby hladina byla uprostřed rysek max - min.
Tak první věc je jestli to ma hlídání hladiny oleje. Pokud ano, tak je někde závada. Pokud ne, tak se kontrolka nerozsvititi, dokud to nepřestane úplně mazat. A to klidně může být merka sucha a bude to porad "mazat". Neunika někde olej? Příště bych tam nalil minimálně 5w40. Na doliti raději stejny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.