Nejste přihlášen/a.
ahoj, takovej technickej dotaz-když nastartujete, resp. před nastartováním jak se rožínaj kontrolky, neměla by se mimo jiné rožnout i olejnička?Já jen že se mi olejnička nerožne, a jen tak z nudy jsem se koukl na olej, a na měrce total sucho, a ani žádný varování, tak ani nevím jestli nejezdím bez oleje, jako že asi jo a už vůbec nevím jak dlouho.Mám před sebou cca 1200 km na dovolenou a servis na výměnu už nestihnu, ten bude až po dovolené jako pravidelná výměna, protože ta má být správně za cca 900 km.Olej tam byl naposledy dávanej 5W-30 (nevím jaká značka), když už tam asi žádnej není, můžu tam dát 5w-40 Total quartz?
3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Tak první věc je jestli to ma hlídání hladiny oleje. Pokud ano, tak je někde závada. Pokud ne, tak se kontrolka nerozsvititi, dokud to nepřestane úplně mazat. A to klidně může být merka sucha a bude to porad "mazat". Neunika někde olej? Příště bych tam nalil minimálně 5w40. Na doliti raději stejny
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]