Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta body?

Od: ao65 odpovědí: 3 změna:
Přišla pokuta jak se vyhnout bodům? musím uvést řidiče?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak se vyhnout bodům? jezdit dle předpisů.

Pokud došla pokuta je něco špatné-mělo by přijít předvolání k podání vysvětlení!

doplněno 04.07.16 11:47:

jen doplním o písmul Mára-ani PČR nemá pravomoc přidělovat body!

Takže pokud udělám přestupek a automatické zařízení tento zaregistruje-mělo by VŽDY přijít předvolání ,ale MP si ujednodušuje práci a tak rovnou zasílá prosbu o příspěvek=zaplatí-li se,nemusí nic víc řešit,je spokojenost na obou stranách.Viníkova peněženka je sice o pár korun lehčí ale nemá přiděleny body (šlo-li by o bodově hodnocený přestupek) a strážníci MP mají plus že vybral dalších pár korun do městské kasy!

lindaf*

Dobrý den, pokud bylo pořízeno foto, ještě neznamená, že vás na něm poznají (fotky jsou ale tak přesné, že většinou bohužel ano), každopádně až půjdete podat vysvětlení, nechte si foto ukázat, a jinak zatloukat, zaplatíte a pokud nebude jasné, že jste to řídil vy, tak nejspíše bez bodů, tak bych to udělala já :) jinak jezděte slušně! Mě vybrali jednou, a poučila jsem se a už jsem víc jak rok čistá, jinak pokud jezdíte rok slušně (bez přestupku, který by zaznamenala policie), vrací se ročně 4 body zpět, takže pokud to byla třeba rychlost, nechala bych to být, oni vám ty body vrátí a tak bych to nehrotila, pkutě se nevyhnete tak jako tak.

maara*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Před samotným udělením pokuty Vám jakožto provozovateli vozidla výzva k podání vysvětlení, jinak řečeno jste předvolán k tomu aby jste policii sdělil kdo auto ve chvíli přestupku řidil.

Pokud jde o fotku ze stacionárního radaru, jeho provozovatelem je většinou město a jím pořízené přestupky řeší městská policie, ta sice smí udělit pokutu ovšem k odebrání bodů z karty řidiče pravomoc nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]