Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta na manžela

Od: pralinka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu. S manželem se budeme rozvádět. Auto, jímž jsem vlastníkem já, bych chtěla přepsat na manžela. S tím, že v případě jakéhokoli jeho přestupku nebudu potahována já jakožto vlastník vozidla.Lze nějakou smlouvou obejít i (v mém případě vysokou) Eko daň? Není nějaká výjimka, když se přepisuje z manželky na manžela či naopak?Popřípadě, můžete mi poradit, jakou smlouvou se mohu vyhnout případným problémům, které nastanou v době užívání vozidla manželem?Moc děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Prostě auto na mažela odhlašte a zbytek je jeho starost.Vy nebudete platit ekodaň.Zaplatí to manžel.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

předpokládám že auto je společným jměním manželů.pokud jste v registru vedena jako vlastník, je stejně polovina auta jeho.Řešte to komplexně v rámci celkového vypořádání majetku, buď se dohodnete, a to ošetřete písemnou smlouvou,nebo to budce muxset rozseknout soud...doporučuji dohodu, pak platí to co již bylo napsáno, nahlašte v registru vozidel změnu vlastníka a doklady s uvedením odhlášky na jeho jméno mu předejte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]