Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem řešila probléím za mého přítele a ted nastal i mě. Zjistila jsem, že mám na sebe nahlášená dvě auta, která už nemám. Byli zlikvidovaný a pak po kusech odvezený do sběrny železa a korát mi zbyli techničáky a od jednoho auta mám i značkya smlouvu o prodeji auta na náhradní dily, ale papír o likvidaci nemám. potřebuji auta odhlásit a vyřadit. Co mám dělat? děkuji
u auta, které jste prodala, jděte s techničáky na dopravní úřad a nahlaště změnu vlastníka, mělo se to udělat kdysi do 5 dnů na DI-VB, dnes do 10 dnů na odboru dopravy...auto je prodáno, splňte si alespoň dodatečně zákonnou povinnost...doklady pak pošletre tomu, komu bylo prodáno...u druhého auta máte smůlu, pokud to bylo po 1.5.2004, muséte předložit doklaD o ekolikvidaci...pokud to bylo před 1.5.2004, do 30.4.2004 včetně, stačí dle mého názoru opatřit si si dodatečné potvrzení, že v uvedené době byl o auto SPZ ABC-1234 rozřezáno a zlikvidováno jako šrot...pak auto bez problémů vyřadíte...jinak NE...
Jděte na dopravku a tam vrátíte SPZ a technické průkazy (pokud je máte. Když ne, tak to nevadí). Vyplníte formulář na vyřazení auta z provozu a napíšete čestné prohlášení, že auto využíváte jinak. Někdo napíše, že ho má na zahradě jako kurník pro slepice, jiný že ho má dětem na hraní. Fantazii se meze nekladou, nikdo to nezkoumá. Většina dopravek má dokonce i předtištěný tiskopis.
Druhá možnost je říci pravdu. Že auto již není. Tady je ale důležité, kdy se za auto naposledy platilo hav. pojištění. Musela bych se podívat, do kterého roku byla takováto likvidace bez poplatku a odkdky je zpoplatněna.
Nebudu polemizovat o tom, jestli je to lež nebo ne.Taková je praxe na příslušných referátech dopravy. Takto odhlásilo auto několik mých známých, kteří měli obdobný problém.A všude to proběhlo v pohodě. Asi záleží na tom, na koho narazíte za přepážkou. Jestli je to člověk, který Vás chce deptat, že jste před XXX lety nějakým způsobem zlikvidoval auto a neodhlásil ho. Teď Vás má ve SVÉ úřední moci a může Vás deptat a sankciovat. Nebo tam sedí rozumný člověk, který netrpí žádným komplexem a je schopen Vám poradit, jak to udělat pro Vás nejlevněji.
samzřejmě, nejlevněji a bez toho, aby ani jeden neporušil žákon...takže opatřit sio doklad o ekolikvidaci...
Dobrý den,doklad o ekolikvidaci mohu zajistit,prosím napište Váš e-mail a já se Vám brzo ozvu,hezký den
děkuju moc všem za odpovědi. Asi by mi určitě pomohl ten papír o ekolikvidaci dokonce mi to i poradili na přepážce na registru at si zajistím papír o ekolikv.jakým koliv způsobem pokud nechci platit za auto, které nemám, ale meila jsem veřejně psát nechci není nějaký jiný způsob se domluvit? děkuji
domluvit se lze na konkrétní přepážce registru vozidel dopravního úřadu v míste Vašeho trvalého bydlietě, tady rozhodně ne...Tady nikdo Vaše auto z registru vyřazovat nebude...Vaší povinností podle zákona je doložit zánik vozidla, po 1.5.2004 dokladem o ekolikvidaci, před 1.5.2004 dokladem...
nechápu,komu, proč a co chcetet platit za auto, které nemáte...Víte co, napíšu Vám číslo svého účtu a pošlete mi tam nějaké peníze...chci hned 5 tisíc...Ptáte se proč? No protože už nemáte to auto...tak plaťe...Co Vy na to?
Ta odpověd nebyla směrovaná vám, ale Krestovi. To byl omyl.
A jinak mám dojem, že pokud nemáte papír o ekolikv. tak nemáte sebemenší šanci auto vyřadit z registru a tak jste povinej platit pojištění a proč bych měla platit pojištění za auto co nemám? (tak to bylo myšlené)
dobry den shanim papir o likvidaci bez auta auto uz davno neexistije dekuji
doplněno 29.09.09 09:54:a na cestne prohlaseni to nemusi vyjit prosim o odpoved?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.