Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit velikost originálních kol?

Od: kola odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, koupil jsem auto ze zahraničí, kde v TP nejsou uvedeny velikosti alternativních rozměrů kol. Jelikož pojedu na dovozovou STK, nevím, jaká kola koupit, abych prošel (včetně pneu). Kam se mám obrátit, abych velikost zjistil? Nerad bych kupoval kola a pak na STK zjistil, že tam nepatří. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x

zjistíte to od výrobce nebo z typového listu ke kolům které budete kupovat, nelze vylopučit že je auto schváleno bet alternatic cjen s jedním rozměrem

mimochodem podobné kraviny se řeší jen v CR, sám vidíte že zahraničí neřeší nikdo žádné alternativy a navíc zahraniční TP nemá kolonku nepř. pro tažné zařízení, které se nikde jinde nezapisuje.

když lidé co neustále řeší kola a tažná zařízení přestanou chodit po úřadech, bude tam klid a vše ostatní se urychlí

Dopufým že se dožiju toho že 45cm dlouhý český TP, popsaný kravinama bude zrušen a dokladem k autu bude malá kartička kterou si dám do peněženky

kola
hodnocení

Máte pravdu, je to šílené. Ty zahraniční jsou takové malé knížečky.

hodnocení

0x

v TP by mělo být uvedeno (i v zahraničním) - ale předběžně můžete zjistit např. zde pneutrojan.cz/...

seznam na on-line obchodech vychází většinou ze standardů... případné další výjimky dle typových listů atd. máte na tom webu také uvedeno

kola
hodnocení

Bohužel, ani zmínka o kolech.
Ani tam nemají moje auto, už je staršího data :)

hodnocení

0x

Pokud koupíte nové kola ve velikosti původních nebo třeba o palec větší-zapíšou do TP ty aktuální,co jsou na autě!Pkd to není nějaký extra rozměr!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]