Nejste přihlášen/a.
zdravím, u octavky (II, od 2011) mi cca 2 týdny svítí kontrolka - žárovka na palubce. V minulosti to vždy znamenalo, že mám prasklou podkávačku. Rozsvítí se cca 2 - 3x z deseti jízd a svítí celou dobu do zhasnutí motoru. Po nastartování už nesvítí. Obešel jsem celé auto několikrát a nenašel jsem nic, co by mohlo nesvítit, zkoušel jsem snad všechny světla. Netušíte čím by to mohlo být? Motorky naklápění zřejmě také fungují. Rada servis, diagnostika je jasná.
nene neměnil jsem nic asi rok. Žádná akce v poslední době. Prostě zdá se, že náhodně cca 2x z 10 jízd se po na nastartování rozsvítí tato kontrolka. Po dalším nastartování se nerozsvítí. Nenašel jsem souvislost s nějakou akcí, přepnutím, zapnutím apod. Ani se mi nestalo, že by se to rozsvítili během jízdy.
Jestli to je jak u starších Škodovek, tak to kontroluje potkávačky, zadní koncové a zadní brzdová světla. Které z nich to je, zjistíte poměrně snadno. Nastartujete bez sešlápnutí brzdového pedálu, ovladač světel dáte do polohy 1. Když se rozsvítí kontrolka, je to zadní koncové světlo. Když ne, dáte ovladač do polohy 2 a když se rozvsítí kontrolka, je to potkávačka. Když ne, tak to bude zadní brzdové světlo, kontrolka by se měla rozsvítit po prvním sešlápnutí brzdy.
Pokud to svítí jen někdy, tak může být provlém v nasazení do patice nebo v nesprávném typu žárovky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.