Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia svítí kontrolka žárovky - proč

Od: honzis* odpovědí: 5 změna:

zdravím, u octavky (II, od 2011) mi cca 2 týdny svítí kontrolka - žárovka na palubce. V minulosti to vždy znamenalo, že mám prasklou podkávačku. Rozsvítí se cca 2 - 3x z deseti jízd a svítí celou dobu do zhasnutí motoru. Po nastartování už nesvítí. Obešel jsem celé auto několikrát a nenašel jsem nic, co by mohlo nesvítit, zkoušel jsem snad všechny světla. Netušíte čím by to mohlo být? Motorky naklápění zřejmě také fungují. Rada servis, diagnostika je jasná.

doplněno 30.06.16 13:36:

nene neměnil jsem nic asi rok. Žádná akce v poslední době. Prostě zdá se, že náhodně cca 2x z 10 jízd se po na nastartování rozsvítí tato kontrolka. Po dalším nastartování se nerozsvítí. Nenašel jsem souvislost s nějakou akcí, přepnutím, zapnutím apod. Ani se mi nestalo, že by se to rozsvítili během jízdy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, nestalo se to náhodou při poslední výměně žárovky, a zachoval jste stejnou hodnotu žárovky?

hodnocení

0x
Nenacpal si místo žárovek diody?
doplněno 30.06.16 13:58: Prošel bych konektory a patice předních a zadních světel ,očistil a mírně naohejbal kontakty
Někdy stačí trocha oxidace a dělá to rúzný brikule

tycoon*
hodnocení

0x

Jestli to je jak u starších Škodovek, tak to kontroluje potkávačky, zadní koncové a zadní brzdová světla. Které z nich to je, zjistíte poměrně snadno. Nastartujete bez sešlápnutí brzdového pedálu, ovladač světel dáte do polohy 1. Když se rozsvítí kontrolka, je to zadní koncové světlo. Když ne, dáte ovladač do polohy 2 a když se rozvsítí kontrolka, je to potkávačka. Když ne, tak to bude zadní brzdové světlo, kontrolka by se měla rozsvítit po prvním sešlápnutí brzdy.

Pokud to svítí jen někdy, tak může být provlém v nasazení do patice nebo v nesprávném typu žárovky.

hodnocení

0x

Ahoj,zkuste do všech patic stříknout sprej na kontakty.Může být v nějaké patici zoxidovaný.Ještě si kupte nějaké kvalitní žárovky (osram,hella,narva,tesla,atd).Já používám led Can-Bus a žádná kontrolka žárovky nesvítí.;)

honzmalatny*
hodnocení

0x

A co osvětlení zadní spz? taky se mi tohle stalo, chodím dokola jak blbec až mě to pak trklo a bum ho, bylo to tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]