Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sešrotování auta vs povinné ručení

Od: tomino* odpovědí: 3 změna:

MÁM DOTAZ PRODAL JSEM AUTO DO SBĚRU A UDĚLAL CHYBU POTEŘBOVAL JSEMPRACHY TAK JSEM JEJ PRODAL BEZ DOKLADU O EKOLOGICKÉ LIKVIDACI TÍM MI NADÁLE VZNIKÁ POVINOST PLATIT POVINNÉ RUČENÍ ,TO VÍM NICMÉNĚ AUTO NEBYLO SEŠROTOVÁNO ALE PRODÁNO JINÉMU MAJITELI O KTERÉM NEVÍM KDE BÝVÁ A CO S AUTEM JE POJISTKU JSEM NEHRADIL A NAROSTLA NA 6000 KČ CO TED, JAK DÁL?BYL BY PROBLÉM ZAJÍT NA POLICII ŽE MI AUTO UKRADLI?NEZJISTÍ PŘECI KDY TO BYLO NE?JAKO DEN?ZANIKLA BY PAK POVINOST TO UHRADIT, DÍK MOC

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

prodal jsem auto do sběru...prodáno jinémi majiteli, nevím, kde bývá a co s autem je...tak co vlastně platí? Nic není problém, ani zajít na policii a lhát, počítejte ale s možnou pokutou 50 tis. Kč...Jaká pojistka? Jaká povinnost? Nežijete v Kocourkově, aby Vám na základě ničeho vznikala nějaká povinnost...Auto nemáte, tak není důvod nic platit...s prodejem auta jste jí měl zrušit...zruště jí teď, když jste doteď spal...

hodnocení

0x

"co to melete"! když jste prodal, tak snad máte smlouvu o prodeji a tudíž Vaše povinnosti přecházejí na kupujícího. Zdá se mi, že zde opravdu těžko radit, lépe na . . . . Když jste to prodával, neměl jste myslet kolenem. Pokuste se tu smlouvu zehnat. Jinak zde uvádíte návod přesný, jak se to nemá dělat. . . . ach jo . . . . *zed*.

jarda2*
hodnocení

0x

No v tech sbernach jsou divny typci, docela si tento scenar dovedu predstavit - mam podobnou zkusenost, me rozebrali auto nejaci sberaci kovu, kdyz ho kamos, kteremu jsem ho pred lety dal a nejak nedoslo k prepisu, nechal na parkovisti - PR jsem teda furt platil, protoze jsem byl liny konat a slo o nejake 2tkc rocne a dozvedel jsem se to, kdyz za mnou prisla kriminalka, ze nasli u nejake organizovane skupiny RZ... Pan kriminalista byl rozumny, napsal par radku, ze auto bylo odcizeno a zlikvidovano, i kdyz jsem na nic takoveho nemel narok protoze jsem nebyl majitel (kamarad take vypovidal a taky rekl, ze jsem mu auto dal). Kdyby to nedopadlo takhle, tak to asi resim jeste ted (i kdyz bych asi nemusel ale zas nejsem svine).

Protoze predpokladam, ze zadny doklad ze sberny neni, jak je zvykem, bude to chtit asi trosku presvedcivosti, ale IMHO nejste vlastnikem auta, kdyz jste ho prodal do sberny (kde ho asi zhodnotili na provozovane) a "jen" jste porusil zakon o odpadech.

Mimochodem, to jste tam nechal i s RZ? To chce hodne talentu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]