Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatická převodovka

Od: stromboli* odpovědí: 11 změna:

Krásný den všem. budu stručný. Ocitl jsem se v situaci, kdy si budu muset pořídit auto s automatickou převodovkou. Zatím sbírám informace a chci vědět jaké máte zkušenosti s touto převodovkou u té které značky a typu auta. Děkuji za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bdfgdhb
hodnocení

2x
Z pohledu byvaleho taxikare... skoda octavia dsg ... 500.000km a bez problemu.. chce to jen pravidelnou peci

mzxy*
hodnocení

0x

nejlepší převodovku má PIAGGIO APE, nejde o auto ale o motocykl. s kabinou a užitkovou nástavbou nebo korbičkou

je to držák vřele doporučuji

maara*
hodnocení

0x

Automatická převodovka je věc, která v Česku příliš příznivců nenachází - spíše naopak. Přitom v zahraničí jde o oblíbenou záležitost.

V první řadě, pokud si budete kupovat ojeté auto, pamatujte, že repas převodovky je potřeba udělat kolem 250tis.km, jde o nákladnou záležitost, s výjmkou automatický převodovek od Mercedesu (ty vydrží i 400tis.km).

Jsou různé druhy .. variátor (skůtry a nějaké eko blbosti, hybridy), klasický automat, robotizovaná, dvojspojková (DSG). Zde více než kde jinde, platí, že prostě daný model vozu automobilky si musíte projet, každá řadí jinak, je jinak nastavená, najít co vám vyhovuje.

Zkuste upřesnit, co od auta čekáte, jaká karoserie?

stromboli*
hodnocení

Karoserii asi 4-5 dveřovou i kombi či MPV, tedy běžný automobil. Osobně bych hledal asi Ford. Ten má podle mě zkušenosti z amerického kontinentu kde se jedná o běžnou výbavu a tudíž to i má vychytané - ale nemusí to být pravda. Bude to asi ojetina s nájezdem 50 - 80t km a je jasné, že vevezmu první auto, které potkám.

hodnocení

0x
Automat jen novy. Po 200k km muze nastat poruchy a bude potreba repas. To pak stoji fakt dost. A lidi to vi. Proto to pred smrti prodaji.

rora*
hodnocení

0x
Já nerozumím těm technickým záležitostem kolem, ale automat jsem měla, Daewoo Lanos a žralo to jak blázen, cca ke 12 litrům. Švagrová má Clio v automatu, přesněji s Quick Shift převodovkou (buď automat, nebo si člověk volí rychlosti sám, ovšem bez spojky) a žere jí to kolem osmi litrů, což už je v normálu.

hodnocení

0x

S "čistokrevným"automaten zkušenost nemám,jen s robotizovanou převodovkpou ve VW Lupo 3L (1,2TDi)pokud funguje tak je to super,žel v "našem Lupu " /služebák a TĚŽKÝ bezúdržbák/ a v době kdy jsem tam byl odešla podruhé převodovka.

Známý přesedlal ze staršího P406 2,ˇ0HDi 80kW (dal synovi)do Seperba I 1,9TDi automat a je sním nadmíru spopkojen.Jediný problém byl se sešlapáváním spojky,než si zvykl že tam spojku nemá!

Osobně bych si dokázal představit mít auto s automatem,byť dříve jsem říkal-"automat?NIKDY!"

hodnocení

0x
Doufám že máte na mysli automat s hydrodynymickým měničem a nikoliv " slavnou " dvouspojku...
To, že automat vydrží jen 250 000 km není chyba toho automatu ale je to chyba majitele, které NIKDY nevyměnil v převodovce olej.
Když budete měnit co 60 000 km olej v automatu, tak se dožije klidně půl milionu km.
Automat chce péči, pak vám vydrží...
stromboli*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Samozřejmě hydrodynamiku. A někde jsem četl, že při pravidelné péči vydrží 300t km i více a při "nepéči" (omlouvám se za to slovo, ale výstižnějsí mě nenapadlo) jen 150t. Ono to tak je se vším, o co se nestaráte to nevydrží. Taky jsem dřív automat odmítal s tím, že je to "auto pro blbý", ale si ho musím opatřit. A i když jsem zatíženej na Fordy, vzal bych Renaulta nebo něco jiného. Automat nutností stejně jako spíš rodinné auto (syn má Fiestu mk.IV a když porovnáte s poslední verzi, je znát rozměrový nárůst.)

dankju*
hodnocení

0x
Rad bych se pripojil k dotazu, zajimaji automaticke prevodovky u BMW - presneji 3 rada rok vyroby 2013+ (F30/31).
Jaky je tam system a jak dlouho asi vydrzi kdyz budu menit olej v prevodovce co 60t km?
Mam zajem o BMW 330D Xdrive do budoucna a chtel bych si o nem zjistit co nejvice (cim vice nazoru tim lepe).
Dekuji za odpoved

jenda2*
hodnocení

0x

V automatu jen diesel, benzín je moc o otáčkách a prokazatelně to více žere.

Cena opravy podle typu:

Hyundai santa fe 5-kvalt od 20000kč do 35000kč(podle poškození) F4A51

Audi A6 5-kvalt od 15000kč do 30000kč(podle poškození) 5HP19

(Audi A4,VW passat,Škoda octavia-superb)

Audi A8 5-kvalt od 15000kč do 30000kč(podle poškození) 5HP24

Audi A6 6-kvalt od 20000kč do 35000kč(podle poškození) Multitronic

BMW X5 5-kvalt od 20000kč do 30000kč(podle poškození) 5L40E

VW sharan 5-kvalt od 15000kč do 30000kč(podle poškození) JF506E

(Ford galaxy,seat alhambra,Jaguar X-type)

Ford focus 4-kvalt 15000kč do 25000kč(podle poškození) 4F27E

Škoda octavia 4-kvalt 15000kč do 25000kč(podle poškození) AG4

(VW golf-passat)

Mercedes ML 5-kvalt 20000kč do 35000kč(podle poškození) 722.6

Více zde: opravy-automatickych-prev/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]