Nejste přihlášen/a.
Krásný den všem. budu stručný. Ocitl jsem se v situaci, kdy si budu muset pořídit auto s automatickou převodovkou. Zatím sbírám informace a chci vědět jaké máte zkušenosti s touto převodovkou u té které značky a typu auta. Děkuji za odpovědi
Automatická převodovka je věc, která v Česku příliš příznivců nenachází - spíše naopak. Přitom v zahraničí jde o oblíbenou záležitost.
V první řadě, pokud si budete kupovat ojeté auto, pamatujte, že repas převodovky je potřeba udělat kolem 250tis.km, jde o nákladnou záležitost, s výjmkou automatický převodovek od Mercedesu (ty vydrží i 400tis.km).
Jsou různé druhy .. variátor (skůtry a nějaké eko blbosti, hybridy), klasický automat, robotizovaná, dvojspojková (DSG). Zde více než kde jinde, platí, že prostě daný model vozu automobilky si musíte projet, každá řadí jinak, je jinak nastavená, najít co vám vyhovuje.
Zkuste upřesnit, co od auta čekáte, jaká karoserie?
Karoserii asi 4-5 dveřovou i kombi či MPV, tedy běžný automobil. Osobně bych hledal asi Ford. Ten má podle mě zkušenosti z amerického kontinentu kde se jedná o běžnou výbavu a tudíž to i má vychytané - ale nemusí to být pravda. Bude to asi ojetina s nájezdem 50 - 80t km a je jasné, že vevezmu první auto, které potkám.
S "čistokrevným"automaten zkušenost nemám,jen s robotizovanou převodovkpou ve VW Lupo 3L (1,2TDi)pokud funguje tak je to super,žel v "našem Lupu " /služebák a TĚŽKÝ bezúdržbák/ a v době kdy jsem tam byl odešla podruhé převodovka.
Známý přesedlal ze staršího P406 2,ˇ0HDi 80kW (dal synovi)do Seperba I 1,9TDi automat a je sním nadmíru spopkojen.Jediný problém byl se sešlapáváním spojky,než si zvykl že tam spojku nemá!
Osobně bych si dokázal představit mít auto s automatem,byť dříve jsem říkal-"automat?NIKDY!"
Děkuji za odpověď. Samozřejmě hydrodynamiku. A někde jsem četl, že při pravidelné péči vydrží 300t km i více a při "nepéči" (omlouvám se za to slovo, ale výstižnějsí mě nenapadlo) jen 150t. Ono to tak je se vším, o co se nestaráte to nevydrží. Taky jsem dřív automat odmítal s tím, že je to "auto pro blbý", ale si ho musím opatřit. A i když jsem zatíženej na Fordy, vzal bych Renaulta nebo něco jiného. Automat nutností stejně jako spíš rodinné auto (syn má Fiestu mk.IV a když porovnáte s poslední verzi, je znát rozměrový nárůst.)
V automatu jen diesel, benzín je moc o otáčkách a prokazatelně to více žere.
Cena opravy podle typu:
Hyundai santa fe 5-kvalt od 20000kč do 35000kč(podle poškození) F4A51
Audi A6 5-kvalt od 15000kč do 30000kč(podle poškození) 5HP19
(Audi A4,VW passat,Škoda octavia-superb)
Audi A8 5-kvalt od 15000kč do 30000kč(podle poškození) 5HP24
Audi A6 6-kvalt od 20000kč do 35000kč(podle poškození) Multitronic
BMW X5 5-kvalt od 20000kč do 30000kč(podle poškození) 5L40E
VW sharan 5-kvalt od 15000kč do 30000kč(podle poškození) JF506E
(Ford galaxy,seat alhambra,Jaguar X-type)
Ford focus 4-kvalt 15000kč do 25000kč(podle poškození) 4F27E
Škoda octavia 4-kvalt 15000kč do 25000kč(podle poškození) AG4
(VW golf-passat)
Mercedes ML 5-kvalt 20000kč do 35000kč(podle poškození) 722.6
Více zde: opravy-automatickych-prev/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.