Jaký je nejlepší (nejspolehlivější) z těchto motorů? Chci auto do roku výroby maximálně 2003.Prosím vás nepište že TDi který je pětkrát stočený... Osobně se mi líbí 1.9 JTD a 1.9 dCi. Jen kvůli výkonu a tocivému momentu. HDi měly při objemu válců 2 litry jen 66kw což je slabota.
HDi .. jsou velmi dobré motory, držáky 2.0l má sice "málo" kw (mimo to dělalo se více výkonových verzí) .. ale kdo s tím jel podvrdí že táhne pěkně
JTD .. spolehlivý - a jejich novější maloobjem 1.3 je téměr bezúdržbový, a jede pěkně (ve fiorinu - nemá FAP a dvouhmoťák)
dCi ... no .. no .. není to katastrofa, ale servis asi budete navštěvovat mírně častěji.
staré TDi jsou dobré .. ty nové .. boha to se tak sype.
U Dieslu bych spíše než výkon porovnával kroutící moment. Jakýkoliv takto starý diesel bude chtít své investice, zvláště v tom jak mnoho lidí k údržbě přistupuje (viz. nedávný dotaz zde "proč auto kouří, když jsem olej měnil před 50tis.km")
I JTD může být klidně 5x stočený,nebo si myslíš že se to týká jen TDi?. Jinak za mě to JTD,ale na to opravdu bacha,stáčí se všechno,všechny značky se též lepí po nehodách z více kusů a všechny značky můžou mít skryté závady za desetitisíce
1,8 tdci , tdi rotacka 66kw nebo 81kw (již ale naklapeni lopatek turba) , a 2,0hdi jsou nejlepsi drzaky diesly. Resit u dieslu kw je fail , u tech je hlavni kroutak.
Jinak olitany naftak , ktery projel buhvi km je casem kasicka.
alexxx
Tak ještě raz. Rotačku ani nic co patří pod fauve nechcu. To jtd se mi líbí protože má 255Nm a prej je to ještě poctivý motor s bytelnými součástkami.
Vlastní zkušenost mám jen s 1.9 JTD z márei, kterou jsem vlastnil 8 let a najel 334 226 km.
Na motoru jsem měnil : rozvody 2x, žhavení,váhu vzduchu 2x,přepadové hadičky, ve 240000 spojku (jednohmota), čidlo otáček horní i spodní, alternátor, startér 2x.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.