Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolená rychlost přívěsného vozíku

Od: fik odpovědí: 8 změna:

Ahoj,mám dotaz ohledně administrativy,vlastním perfektně zrenovovaný přívěsný vozík z kovopodniku brno,typ KPN 250S rok výroby 1988. No a jde o to že má maximálku 80km. Na delší jízdy je to celkem otravné. Což o to u nás s tím jedu třeba i 90,ale čeká mě cesta do zahraničí pro několik věcí a tam už si netroufnu překročit rychlost ani o 10km. Vozík bez problému vyšší rychlost zvládne,má nezávisle zavěšená kola na nápravách s tlumiči a vinutými pružinami,na letišti mám odzkoušeno že je perfektně stabilní i ve 130. Žádné skákání ani u prázdného,což dnešní moderní plecháče neumí,ty prázdné skáčou jako nadmutá koza a mají povoleno 130. Je nějaká možnost povolenou rychlost zvýšit? pokoušeli jste se o to někdo? nebo je to vyloučeno.

Díky moc za případné rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

2x

je, v rámci přestavby, přitom se dokládá protokol z technické zkušebny TUV nebo DEKRA

je to tak uvedeno ve vyhlášce s účinností od 1.1.2015

U vozíku do 750 kg ( O1) lze zvýšit rychlost až na 130, u O2 až na 100km

fik
hodnocení

Děkuji moc,vyzkouším tam napsat co mě odepíší

hodnocení

1x

Mas vozik , kdy vyrobce rekl , ze se snim jezdi 80. Tak snim jed 80 ...

fik
hodnocení

Což o to,to já pojedu,jen se ptám jestli není nějaký legální způsob jak tu rychlost zvýšit

fik
hodnocení

Tak odpověď pro všechny,z dekry se mi ozvali a prý zkouška stojí 5 tisíc s tím že na vyšší rychlost musí být konstruovány nápravy a pneumatiky,což určitě 13 pneu 165/80 13 splňují. Teď přemýšlím jestli do toho jít a zdali by se to vyplatilo

fíku, to si musíte rozhodnout sám, zdali do toho jít, já jen připomenu, že do některé ciziny musíte mít i pro vlek trojúhelník, tedy dva kusy.

doplněno 28.06.16 14:11:

Fíku, mne to určitě zajímá, jak dopadnete a jak probíhala změna.

Díky

fik
hodnocení

Půjdu do toho,určitě kdyby to šlo aspoň na 110 tak už by se s tím dalo jet obstojně i po dálnici a toho uspořenýho času a pohodlí za těch 5 tisíc stojí. Pak napíšu jak to probíhá,kdyby to někoho ještě zajímalo

doplněno 28.06.16 12:42:

Ono za komoušů tomu dávali rychlost 80 automaticky a ani nad jiným nepřemýšleli,protože když to tahali škody 120 a žigulíky tak ani o moc víc třeba nebylo. Když se dělal po domácku dělaný přívěs tak tomu inspektor taky dal 80 bez přemýšlení. Na dnešní dobu už to je hodně málo,na okresky a na tahání sena,případně dřeva proč ne,ale na dálnici to je katastrofa

honzik*

Taky mě zajímá jak dopadnete, čeká mě přesně ten samý problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]