Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám BMW 5 520D 2013, a z ničeho nic při vyšších otáčkách trochu zadýmí. Co to může být, olej jsem bohužel neměl čas vyměnit a od minulé výměny uběhlo 50tkm, je možný, že když ho vyměním v pondělí, že se to zlepší nebo už se stačila napáchat další škoda?
Ujet na olej 50tis. Km ... Výrobci to sice ve snaze nalákat zákazníky na nižší vydaje za servis do knížek píší. Ale každý slušný mechanik vám řekne, že olej menit po 10-15tis.km .. Ano to auto těch 50tis.Km vydrží .. ale po 3 výměnách oleje je po motoru. Od tud plynou historky o vozech co mají najeto 150tis. km a jsou uplně zničené.
Nechte vyměnit olej a zkontrolovat motor ... neříkejte, že jste na to neměl čas .. to je hodinka v servisu - ani to ne.
Dle mne spíše ne pže pokud spaluje olej tak dýmí spíše do modra a vy píšete že černě což je buďto hodně nafty nebo málo vzduchu!Kdy se naposledy měnil vzduchový a palivový filtr? asi ještě vůbec,takže vyměnte s olejem všechny filtry!
Jo Fíku-palivák ne ale soudím že je to bezúdržbák ,tak jsem písnul všechny filtry!osobně bych na ropákovi měnil palivový na každou zimu!tj 1x ročně!
Máš naprostou pravdu,ty dnešní servisní intervaly a pokyny jsou naprosto směšný. Ono výrobcům to plně vyhovuje,už aby ti to auto odešlo a hnedka jsi mazal po záruce pro nový. Kola průmyslu se musí točit,prachy se musí točit. Třeba i s převodovým olejem,dřív byla předepsaná jeho výměna tak kolem 60 tis km,dnes už se uvádí jako doživotní a převodovky často už ani nemají výpustný šroub,přitom každý kdo je trošku při smyslech ví že nějaké mazací schopnosti má max do 150 tis km,pak už je po něm a převodovka provozovaná na takový olej se intenzivně ničí. A tady žádná technologie nepomůže,s tím ať na mě nikdo neleze že takový olej existuje,pořád do něj budou padat částice otěru které se nijak nedostanou ven a teplem a věkem určitě taky zdegraduje. To samé motorový olej,uvádí se že své schopnosti má maximálně do 20 tisíc kilometrů při optimálních podmínkách,reálně tak 15 tis,takže nějaké ty long-life intervaly 30 tisíc to je dokonalý ničení motoru,natožpak 50. Kdyby měl ucpaný palivový filtr tak to se bude spíš dusit,ale každopádně bych jej vyměnil,kdyby vzduchový tak to by odpovídalo,ve vysokém výkonu je potřeba hodně vzduchu,toho tam tolik přes ucpaný filtr nejde tak motor kouří protože spaluje bohatou směs,tím bych začal,se vzduchovým filtrem,pokud to nepomůže,napojit na diagnostiku jestli to něco nepíše
Viděl,motor na odpis po 85 tisících bez výměn oleje. Stav jako by měl najeto přes milion,ojniční šálky vydřené všechny na podklad,mazací okruh prakticky bez tlaku,na volnoběh svítilo mazání neustále protože vůle na klice byly tak velký že se tlak neudržel,spotřeba tak litr oleje na 400 kilometrů,zvuk jak traktor. Pístní kroužky zapečené že se vůbec nehýbaly,hydroštely projeté skrs vačkou. Nebyl to hezký pohled pro automechanika,přitom by stačilo tak málo a ten motor mohl najezdit statisíce,ale díky tomu že někomu bylo hamižno vyměnit olej,tak nenajel.
A ten olej tomu už se ani olej říkat nedalo,na dně vany tak centimetrový nános jakéhosi černého mazutu,po povolení zátky nic neteklo,musel jsem to propíchnout šroubovákem aby zbytek tekutého oleje vytekl. Ventily taky zalepené jakousi černou srajdou připomínající mazut
Tak jsem vyměnil všechny filtry a olej a nic. Volal jsem mechanikovi a říkal, že mám ještě přijet, že to dáme na diagnostiku a tam vyskočila chyba týkající se DPF filtru, tak mi bylo řečeno, že s tím mám jet 20 minut po dálnici s zařazenou 4 a otáčkáma kolem 3000 a problém je vyřešený, byl ucpaný dpf filtr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.