Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta SPZ při nehodě

Od: filda* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Měl jsem nehodu a nejspíš při odtahu se mi ztratila přední SPZ. Auto je momentálně nepojízdné, ale chci ho přepsat na jinou osobu. Mohli by jste mi paradit, jak postupovat? Musím nejdřiv vyřídit ztracenou SPZ a s novou to pak prodávat, nebo to půjde vyřešit při přepisu, kdy si osoba na kterou auto přepisuji, vyřídí novou SPZ?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicko*
hodnocení

0x

Co myslíte, projde takové auto úspěšně na evidenční kontrole? Pokud ano, tak můžete v klidu jezdit jen s jednou značkou nebo zcela bez nich.

Co má společného ztracená spz s evidenčkou?

Evidenčkou projde i auto bez kol a libovolně poškozené... jen musí sedět identifikace vozu.

Tazatel nechce auto s jednou značkou provozovat, ale prodat.

.

SPZ jen nahlašte na policii jako ztracenou a pak při přepisu Vám vystaví nové.

cicko*

Souvislosti bych klidně vysvětlil, ale tolik volna zase nemám!

Vždyť jste si odpověděl-"jen musí sedět evidence" -bez jedné RZ již plně evidenčně NEVYHOVUJE

Jinak Evidenční neznamená jen kontrolu identoifikátorů-ale třeba tako počet míst k sezení, rozměr kol a pneu atd!

Záleží jen jak je hodnoceno když jedna značka chybí-zdali vyhoví a jen zápis , že chybí jedna tabulka RZ .

doplněno 25.06.16 11:20:

Od té doby co se evidenční dělají! Vždy zkouknou jako první zda-li souhlasí RZ dle TP a pak to vše co píšete p.Asd,aespoň vždy když jsem byl na evidenční tak kontroloval RZ dle TP !Ale pže se dělá i při depozitu tak je asi v protokolu zápis že vůj je bez SPZ-RZ!

asd1

Na evidenčce se kontrolujou RZ? Od kdy? Takže u auta v depozitu EK udělat nejde? ;)

Co není předmětem EK do toho jim nic není a do zápisu nejde. Tj. bez kol/pneu neprojde (ty se kontrolujou). Viz seznam:

VIN

číslo motoru a jeho typ - soulad podvozku a typu motoru dle výrobce
číslo motoru se kontroluje pouze pokud je uvedeno v TP

barva karoserie

zápis tažného zařízení

počet míst k sezení

zápis ABS a řazení

výrobní štítek a jeho údaje

vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)

tachograf (je-li předepsán)

rozměry ráfků

rozměry a typy pneu

danys*
Reqied: nechapu,který jouda vám ohodnotil tu snuzku nesmyslu!
1.chce auto prodat- novy majitel musí udělat EK- bez RZ ji neudělá!
2.ztráta RZ se nehlásí na policii, ale odboru dopravy obce!
3.radši nematte tazatele,když sam víte kulový!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]