Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Audi A3 rezonácia plastu

Od: martin2075 odpovědí: 22 změna:

Zdravím, mám audi A3 8L r.v. 2003 . A nedávno mi začalo na auto stŕpať nejaký plast.Nieje to identifikovatelné odkial presne to ide. je to zvuk ako kebyže tam je včela, no dosť to leze na nervy.Mám pocit že to je odvtedy čo boli vytiahnuté budíky dovtedy to bolo okey.Predtým to stŕpalo pri poistkách tak som vytiahol budíky a skúsil sa tam pozrieť či tam nieje niečo padnuté, nahodím budíky a rezonovanie pri poistkách je preč a teraz to robi niekde v strede auta palubná doska, alebo pod kapotou, podotýkam len pri 2000otáčkach.Nestretol sa s tým niekto?Budem rád za každú radu už som popozeral všetko.Ďakujem všetkým za pomoc.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Musis rozebirat a zkouset co to dela. Je mozne , ze se vyklepal sroubek a naky dil se hybe. Je to proste jiz stare auto , ruzne zvuky budou cim dal tim vic...

fik
hodnocení

0x

Na problémy pazvuků z plastů to si připrav hooodně pevné nervy. Najít příčinu těch zvuků to je často nadlidsý výkon. Prvně zkontroluj zda všechno drží,jestli někde není upadlý nějaký šroubek nebo úchyt,po tom musíš pátrat kde přesně to vrže. Ale uklidním tě že mě se to odstranit nepovedlo,mám feldu,a když prší tak něco vrže ve dveřích řidiče,na každý nerovnosti někde u skla. Měl jsem rozdělaný všechno,na problém jsem nepřišel,dával jsem i nová těsnění a úchytky,problém pořád stejný

martin2075
hodnocení

0x
Panove a neviete ako konkretne zistit odkial presne to drncanie ide,nejaka finta?Lebo by som to rad rozobral len presne neviem co to drnci a kde viem len ze to ide zpredu auta niekde pod kapotou alebo v palubke viac neviem, ani to neni pocut z presneho miesta alebo z nejakeho boku len zpredu. :( .Dakujem.
fik

Žádná finta na to bohužel neexistuje,možná tak to doktorský naslouchátko a tím to přesněji lokalizovat

martin2075
hodnocení

Skusím sem popísať ako sa to prejavuje resp, čo som zistil možno sa z toho budú dať nejaké chyby vylúčiť popr. čo by to mohlo konkrétnejšie robiť.Takže vždy keď naštartujem ráno auto a idem chvílu cca 5-10min tak je úplne ticho a po 10minutách to začne drnčanie...Tak sa to opakuje stále večer auto odstavím a ráno to začne drnčať až po 10min cca jazdy nie hned, kebyže je niečo povolené tak by to asi drnčalo od naštartovania auta nie?Takisto aj to drnčanie raz je slabšie raz silnejšie a hlavne len pri 2000otáčkach.Takisto ak cez tých 2000ot len preletím plynom že nato poriadne šlápnem tak to ani nezadrnčí len mi pomalom pridávaný, takisto aj ak mám 2300ot a pustím plyn tak to drnčí dokonca viac ako pri pridávany.Už som fakt zúfalý neviem či to je zvláštny problém alebo čo.Každý deň skúšam pod kapotou všetko či nieje povolené a však stále bezvýsledku.Ďakujem za akúkolvek radu pomoc.

fik

A nemůže to být výfuk? uvolněný tepelný kryt nad výfukem nebo zničený katalyzátor. Začne to drnčet až po zahřátí

martin2075
hodnocení

Len keď mám auto cez den aj cca 4hodiny odstavené a naštartujem tak to drnčí hneď, a to je auto studené.Len keď ráno naštartujem to chvílu nerobí.Preto mi to je celé nejaké divné :(

fik

I tak to může být výfuk,určitě bych na něj mrkl,ať nerozděláváš interiér jak blbec a nakonec nezjistíš že to bylo tím. Klidně může být třeba i utrhlý silentblok na motoru. Ono plasty spíš vržou,drnčení bývá spíš od motoru nebo výfuku

martin2075
hodnocení

Tie silentbloky na motory by mali byt okey tie som skusal, ja mam tiez strasneho tusaka ze to robi nieco od motora.Mozno to pomoze ale mam taky pocit niesom si uplne isty mozno sa mi to uz len zda :D Ale zacalo mi to robit az potom co boli vytiahnute budiky z auta.Ale to som si neni 100% isty.Ale ja si myslim ze to je tiez nieco od motora. :(

fik

Ještě mě napadlo,má ten tachometr mechanické lanko?

martin2075
hodnocení

Nie nie to som pozeral hned, lebo to mi povedali že to može byť príznak že može odchádzať lánko.Len po vytiahnutý budíkov sú tam len 2štekre a káble :/

fik

Tak ještě zkus ty budíky vytáhnout a podívej se jestli tam není něco uvolněnýho..pokud ne,soustředil bych se na motor a výfuk

martin2075
hodnocení

Tie som mal vonku už 3x a pokial som rukou dočiahol tak som to všetko skúšal aj všetky konektory,štekre atd všetko či neni uvolnené.

martin2075
hodnocení

Teraz som bol podkapotou takisto aj pod autom, všetko som popozeral čo by to mohlo byť podotahoval, idem sa odviezť a behnem do večšej jamy a začnem to stŕpať, záhada až po čase a až keď jebnem do jamy dovtedy ticho.

martin2075
hodnocení

0x
Pravdepodobne to bude robit takzvane torpedo co je na celnom skle, lebo som s nim pohybal a strasne to rezonuje teraz a neviem ani co som urobil a ani ako to dat naspet, ani nechapem ako to moze rezonovat, ach boze :-D
takjan*

Já už uvažoval, ze zoufalství, zajet na STK a s klukama se domluvit, aby mne vzali na ten klepač na zkoušení náprav

martin2075
hodnocení

Tak pánove teď som nato prišiel trošku viac, pri rezonácii keď zatlačím na ten plast kde je plynový pedál tak ten plast napravo tak to hned prestane a ak pustim tak to začne rezonovať.Myslíte že to je súvisiace niečo tam s tým plastom.Popr. ako by sa to dalo opraviť, síce ten plast nieje povolený ani žiadny naokolo, ale ako by sa to dalo opraviť?Ďakujem

fik

Pokud je tam nějaká spára tak do ní zkusit narvat kousky gumy,buď vyřízlé z duše,nebo třeba takovou tu silnou gumu jak se oiužívala na zavařovací sklenice. Tím se změní předpětí toho plastu a rezonance se posunou úplně jinam

martin2075
hodnocení

A tým rezonácie zmiznú, alebo len ako píšeš sa presunú inam?Lebo tým pádom to moj problém nevyrieši :( :( :(

fik

Tak všechno má svou rezonanční frekvenci,jde o to ji posunout do oblasti která nemůže při provozu nastat..trošku vědecky řečeno*smich* jinak to samozřejmě zmizí

martin2075
hodnocení

Tak teraz som skúsil ten plast nie pritiahnut ale odtiahnut a pravdepodobne rezonoval o ten plast predním, mohol rezonovat ten plast a mohlo to byť počuť na strede palubky že by sa to prenášalo?Skúsim tam zajtra nalepiť "filcky" čo sa lepia na spodok nábytku, a uvidíme či pomože.Ale snáď som trochu pokročil.

martin2075
hodnocení

Takže teraz som to išiel pozreť a jak som sa zohol k tomu plastui pod volantom pozerám a pod spínačkou tak blbo chýbal šrób, strašne to tam bolo schované :D Aj som sa čudoval keď som cca mesiac dozadu vysával a umýval auto že na vodičovej gume na nohy je spadnutý šrób ale vtedy som to nejako neriešil.Samozrejme namontoval som tam nový a bol sa odviezť cca 10km a zatial ticho.Ak nepomože tak už len to vytlmím.Chcem poďakovať užívatelo fik na tomto fóre za jeho snahu a pod.Určite ak budete mať problém tak tento človek vám rád poradí.Keď mal nervy somnou. :D :D :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]