Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku, s kterou bych potřeoval poradit. Děda měl auto, které jsem využíval já, ale bylo auto i pojistka napsané na něho.Teď se stala nemilá věc, že děda zemřel. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli mohu s autem jezdit? i když jsme neměli žádné dědické řízení? Děkuji za odpověď.
Ano je toto nemá vliv na jeho pojízdnost!Pokud jde o další,tak jezdit sice můžete ale jen do jisté doby.Pokud totiž budete cokoliv chtít řešit,třeba změnu barvy po nehodě,ztrátu RZ a pořidělení nové-toto nikdo neudělá neboť na toto má právo jen osoba psaná v TP.Takže doporučím zzrušit PR na zesnulého a uzavřít nové a otevřít dědické řízení aby bylo možno převést auto na kteréhokoliv dědice (je to bez EvK a bez spr.poplatku a trím i případného eko...)
Jen doplním: Na úřadě už nic,ledaže by jste měl plnou moc.Technickou bez dědy samozřejmě provést třeba můžete,hlavně platit pojistku.Po dědickém řízení Vás čeká přepis a založení nové pojistky,tedy pokuď auto "dostanete"...
Ano, jezdit s ním můžete, STK také, budete teď čekat na dědické řízení, po dědickém řízení dostanete rozhodnutí (my jsme dostali i přímo papír pro magistrát), kde stojí, že auto nabýváte vy, pojedete na evidenční prohlídku (běžně se to dělá na STK), která bude udělaná na vaše jméno a poté přepsat pojištění (buď na vás, to už záleží, jak si to zařídíte) a s novými zelenými kartami, potvrzením o evidenční prohlídce, malým a velkým techničákem na úřad, kde už jen vyplníte žádost o přepis připravte se ale, že to nebude hned, na dědické řízení se čeká mnohdy několik měsíců
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.