Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felda - auto se třepe při zpátečce

Od: nemocny odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

dnes jsem měl půjčeno synovo auto, jelikož své mám v servisu. Má Škodu Felicii kombi, 1.6.

Zjistil jsem ale, že při zpátečce, když mám plný rejd a hodně pustím spojku, tak auto se při zatáčení tak třepe.

Je to normální?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Je tam hydraulický posilovač? Nesmí se u něj tlačit do krajních poloh rejdů, jinak se sám sebe zničí.

Dáváte si při popojíždění plyn. Pár jedinců otupí na TDičkách, kde motor nerozhodí ani rozjezd bez plynu, ale Felda 1.6 se bez plynu přidušuje a motor se rozklepává když má 500ot/min.

Je tam otáčkoměr? Pokud ne, tak je chyba mezi volantem a pedály.

doplněno 03.02.13 21:41:

@honzas : U el. serva nevím, ale u hydrauliky se nesmí při parkování tlačit do krajní polohy ani chvilku. Tedy můžeš na tu krajní polohu dojet, ale ne tlačit do ní jakoukoliv dlouhou dobu.

tak to slyším prvně... vím že se to v těch krajních polohách nemá držet zbytečně dlouho...

doone
hodnocení

0x
U felicií často zlobily poloosi, respektive jejich homokyneticke klouby. Projevovalo se to právě "mlácením" v plném rejdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]