Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabouchnuté klíče ve Fabii II

Od: amper® odpovědí: 9 změna:

Ač mám tohle auto už asi tři roky, žil jsem doposud v domění, že si tam klíče zabouchnout nelze. Evidentně to jde. Otevřel jsem dveře u spolujezdce hodil na sedačku věci (klíče a mobil) a dveře zabouchl (jako už tisíckrát). Jediný způsob, jak jsem si mohl zabouchnout, je, že jsem mobilem trefil tlačítko DO na klíčích (trefa za mega) a následně zabouchl dveře.

Otázka pro majitele a znalce - já to teď nevyzkouším (otvírák je pořád v konzervě): Pokud zamknu dálkou auto při otevřených předních dveřích a pak zabouchnu, jsou zamčené všechny dveře?

doplněno 20.06.16 23:16:

Oprava: v domnění

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mam sice F1 ale pocitam , ze to je to stejne. Kdyz mam otevrene predni dvere , nebo kufr , tak dalkou mi nejde zamknout auto.

Dalsi vec co se mi stavalo je , ze jsem si otevrel a auto se mi za par sekund samo zamknulo. Mel jsem KO mikrospinac a auto myslelo , ze jsem neotevrel dvere , tak se samo zamknulo. Sranda pak chodit zaknuteho auta a klice vevnitr.

Jinak kdyz se auto zamkne , tak vzdy cele.

hodnocení

JJ: tuhle funkci, kdy auto zamkne, pokud je otevřené dálkou a do pár vteřin člověk neotevře dveře jsem měl (a mám) už na Feldě. Fabia II ji má taky. A ten vadný mikrospinač by to být mohl. Okolo byl rámus, takže přesně nevím, v kterém okamžiku se auto zamklo, ale nepřijde mi, že před nebo zároveň se zabouchnutím dveří.

dota*
hodnocení

0x

Mám Fábii I. Pokud jsou zavřeny dveře od řidiče, tak DO zamknu celé auto, i kdyby byly jakékoliv další dveře otevřeny a zamčou se všechny zámky. Běžně to tak dělám.

doplněno 20.06.16 23:26:

Byl jsem to ještě ověřit, jestli to funguje 100% u otevřených dveřích vedle řidiče a auto se mi celé zamklo.

hodnocení

Jako že zamknete při otevřenejch dveřích a čudly zajedou dolů, pak zabouchnete a je zamčeno? To není moc blbovzdorný, poukázka na průšvih... Já byl vyzkoušet Feldu a ta je v poho. Pokud jsou jakýkoliv přední dveře otevřený, čudly v nich nezajedou a průšvih se nekoná.

dota*

Tak je to u mého auta. Pokud jsou otevřené dveře řidiče, tak se auto nezamkne, ale jakmile jsou zavřené, tak se zamkne celé auto, bez ohledu na to, jestli jsou otevřené jiné dveře.

Jo mas recht , ted jsem to zkousel. Mam to tez tak.

mzxy*
hodnocení

0x

vím o člověku co vylezl u NC z nastarované Audiony A4 aby bábě pomohl naskládat do kufru nákup, když kufr zabouchnul audinase zamkla...to musí báýt dobrý pocit, v sobotu v poledním vedru s nastartovaným motorem v místě kde se nesmí stát, jen zastavit...

od té doby co o otm vím když přijedu před garáž a nechám motor bežet při otevírání vrat, VŽDY nechávám otevřené dveře na autě, někdy i okénko...i kdyby pršelo...ale okénko se může teporeticky také při poruše zavřít...

hodnocení

Svého času měla jedničková oktávka bezva funkci.: Když jste podrželi klíček při zamykání v koncové poloze, sjela dolů všechna okénka. Takže kolega dorazil v pátek odpoledne do firmy, zamknul auto (asi tam nebylo slyšet vlastního slova) a my jsme v pondělí ráno vymetali závěj sněhu ze sedaček

hodnocení

Takže závěr: Logika zapojení ovládání zámků obou modelů Fabií je shodná, zabouchnout si klíče je tedy docela snadné. Vypadá to, že mikrospínač ve dveřích je OK. A protože jediné, čím jsem si jistý je, že tlačítko DO jsem nemačkal, bude pravděpodobnou příčinou zamčení ta trefa za mega.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]