Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bohužel se mi velkým nedopatřením stalo, že mi skončila smlouva povinného ručení a já si nesjednal nové. Smlouva mi skončila 7.1.2016, chci se zeptat jak takovou situaci teď řešit. Sjednám si nové povinné ručení, ale zajímá mi jak řešit dobu kdy vozidlo pojištěné nebylo. Žádný dopis s upozorněním na nepojištěné vozidlo mi zatím nepřišel. Jaká sankce mi hrozí a za jakých podmínek? Předem děkuji za odpověď.
Ihned uzavřete nové a ostatní NEŘEŠTE !Pokud Vás nikdo (PČR) s nepojištěným nebude kontrolovat,pokud jste s ním nezpůsobil nehodu-nic se neděje.Dopis Vám nepřijde.
Ne již 2? roky toto ČKP neřeší a nevybírá!
Nehodu jsem s autem nezpůsobil a policie mi nekontrolovala. Dnes mi náhodou napadlo kdy budu opět platit povinné ručení a k mému zděšení jsem zjistil že smlouva od 7.1. neplatí. Kamarádovi přišel dopis kvuli měsíc nepojištěnému pionýru před 6 lety a že má zaplatit 7 000kč. Proto mám trochu strach nevím jak se tohle řeší nebo právě neřeší.
Pojisti a neřeš.
Jediná sankce která hrozí je sankce za neodevzdání značek do depozitu do 10 dnů od ukončení provozování.
Horší by bylo bez pojištění způsobit nehodu, pak by šla veškerá škoda za tebou.
Martine, nevyřadí Vám vozidlo z provozu, pokud nemáte pojištění. Sice je to v zákoně, ale jinak neproveditelné. To by pak český človíček zrušil pojištění a čekal na vyřazení z evidence.
Tak to opravdu, ale opravdu nefunguje.
Není zač, a děkuji za poděkování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.