Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční brzda- jedno kolo nebrzdí

Od: andygos odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

řeším teď problém s ruční brzdou. Mám to takhle už jakou dobu, doteď jsem to neřešil, účel splnila, ale blíží se STK. Jde o to, že na jedno kolo (pravé) ruční brzda nebrzdí. Zkoušel jsem dotáhnout štelovací šroub, kdy jsem pak ručku zatáh sotva na 2 cvaknutí a sice bylo potřeba zabrat trochu za kolo, ale pořád se točí... Co navrhujete- co zkusit, na co se mrknout? Nemůže být nějaký problém u bubnu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pro začátek zkuste uvést typ auta.. . ale od boku bych si tipnul na zadrhnutý lanovod

andygos
hodnocení

peugeot 206

-napadá mě ještě demontovat buben

pokud sou lanovody dobrý tak sundat buben kouknout na obložení,jestli neni vyjetej buben a rozhejbat a doštelovat to nejdřív na samostavu

mytrix*
hodnocení

0x

Pravděpodobně opotřebené bubnové brzdy, popřípadě i vadné tzv. prasátko. Pokud ano, pak je to na výměnu brzd a doporučuje se určitě v páru.

prasátko nemá s ruční brzdou nic společného... může to dělat lanovod nebo je samostav spatně nastavený popř. je na dorazu...

Pánové rádci přečtěte si řádně dotaz!Pak byste zjistili,že prasátko to asi horko těžko bude dělat, špatný buben? asi taky ne zbývá jen lanovod-nejpravděpodobnější - a pak sampostav ale pže tento přenastavil a nic nebo respektive stále málo,tak opět vychází lanovod na ono nebrzdící kolo!

doplněno 18.06.16 17:49:

Maro -*palec* a hezké video.Ale není až tak k dotazu jemu brzdí provozní dobře ale nejde jedna strana na ručku!

doplněno 18.06.16 19:20:

Hmm Honzo-teď jste mne zviklal! jak píše že zkoušel přitáhnout štelovací šroub-automaticky jsem bral -samostav,Takže sry*hi*.Já to bral- dotáhla a brzdí ale málo-zarezlý lanovod ručky.Každopádně být na tazateli- začnu od lanka a skončím dle videa Máry!

Jinak-na 405 jsem se s tím samostavem pěkně vyvztekal! Naštěstí na xantii toto není (4x kotouč a ručka na předek-štelování netřeba hydro srovná samo!)

ja jsem to pochoopil tak ze pritahl lanovod.. jestli pritahoval samostav nevim.. u PSA myslim jsou ty sroubovaci nesmysly.. pokud mas blbe nastaveny samostav tak ti provozka bude brzdit vzdycky, ale rucka uz je problem.. ta paka na celistech se klidne zastavi o naboj a konec...

hodnocení

0x

Tady máš video čím by to mohlo být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]