Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde odpojit alarm?

Od: dolny47 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde poradit s mým problémem, mám opel tigra. Autobaterie mi odebírá v klidovém stavu 50mA, což je dost. Občas se mi prostě stane že nenastartuji. Vyndal jsem všechny pojistky a měřil proud, však pořád mi tam teče 50mA.
Mám v autě nainstalovaný alarm na dálku, který kdysi instalovala nějaká firma.
Napadlo mě jej odpojit, však nevím kde bych ho mohl najít?
Napadlo mě, zda není napojen přímo od baterie? Rád bych alarm odpojil, neporadil by mi někdo z vás jak to udělat?
Udělal jsem fotku baterie, kde vede do - pólu 3 dráty a do pólu 5 drátů.

Kde odpojit alarm?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

Ani jedno vedení nebude od alarmu. To se napájí někde za pojiskovou skříní.

Jinak jak jste měření odběru prováděl? Předpokládám, že jen při vypnutém zapalování. Nicméně to je špatně. Po uzamčení auta trvá cca 15-20 minut, než se uspí všechny řídící jednotky a teprve potom lze měřít klidovou spotřebu.

V praxi je to trochu problém, protože jakmile jen otevřete dvěře, tak dojde k probuzení ŘJ a spotřeba zase stoupne. Pokud nemáte na kapotě motoru žádný spínač otevření, pak jej lze změřit přímo u baterky. Nicméně je opravdu nutné auto uzamčít a počkat.

dolny47
hodnocení

Dobrý den,

to jsem pořádně nevěděl, zkusím to ještě, však problém je v tom, že pokud připojím ampérmetr tak je na něm napsáno měřit max 10sec. Nemohu ho přeci připojit a měřit a počkat cca 15 minut, než se řídící jednotky uspí, pak bych viděl, zda proud poklesl. Jak to udělat? Vytáhnukl jsem všechny pojistky a šel měřit proud, ukazovalo mi to 50mA.

Děkuji

mytrix*

Já měřil spotřebu přímo na baterce. Tj. připojil a čekal. To že se jednotky uspí poznáte celkem rychle, protože by spotřeba měla skokově spadnout z cca desítek mA na nějakých 8-16mA. Záleží hodně na autě a co tam vše běží.

Nevím co máte za ampérmetr, ale mám tu jak relativně profi multimetr až po obyčejný z bauhausu za 2 kila a na ani jednom není napsané, že by tam byl nějaký časový limit měření. Kdyby tam tekly jednotky ampér, tak neřeknu, ale desítky mA jsou nic. Vůlbec bych se toho nebál.

dolny47
hodnocení

Dobrže zkusím to změřit, jsem na to zvědav :)

hodnocení

0x

Moje auto má dle papírů klidovou spotřebu 60 mA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]