Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nějak jezdit legálně před přihlášením?

Od: automat odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,

ve zkratce, koupil jsem auto ze zahraničí, dojel na jeho dokladech a značkách. Značky nyní posílám zpět s tím, že auto odhlásí a pošle mi doklady. Já pak musím na dovozovou STK a na přihlášení, což bude poměrně dlouho trvat (minimálně měsíc).
Existuje způsob, jak mezitím legálně jezdit na našich silnicích? Co třeba pořízení převozních značek na několik týdnů (1 měsíc), které nabízejí na nejmenovaných adresách v ČR?
Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Těžko. To sis měl vzít převozky v zahraničí kde to jezdilo...

Mmch. zahr. technickou musí ČR uznávat, takže pokud auto má platný TUV apod. (a to nejspíš máš jinak bys nejel) tak by to měla být jen evidenčka a přihlášení do provozu v ČR...

Přihlášení aspoň u nás je pár dní max. týden..

automat
hodnocení

Bohužel musím na dovozovou STK, byť má auto technickou v zahraničí do příštího roku. S tím souvisí i sehnání zímních kol dalších věcí, než na STK dorazím.
Děkuji ale za info, já našel, e lze koupit převozky pro vůz, který není registrován v ČR (byť si nejsem jistý, na jak dlouho).

mzxy*
hodnocení

0x

Zahraniční TP se neuznává, zákon to zatím neumožňuej a nařízení EU které to umožní zatím není účinné...u auta mladšího než 4 roky ( M1) se TP u nás uzná od 1. registrace na dobu 4 let automaticky..pak semusí na STK

Nevím o jaké převozní značky z nejmenovaných adres se jedná, že u nás překupníci prodávají německé kurzkenzeichen víme, ale neodtanete k nim doklad vydaný příšlušnou národní autoritou daného státu, proto je nelze použít...odporuje to vídeňské úmlvě o silničním provozu která je závazná...

Jízda bez RZ je oceněna zákazem řízení na 6 a více měsíců...

Přihlášení netrvá měsíc, ale brzy možná bude...neustále narůstá počet dovezenýc aut, prodává a tedy i registruje se víc aut, zákonodárce zatěžuje úřady nesmyslnou administrativou a celková doba která zůstává na samotnou registraci aut z dovozu se tak logicky zkracuje a zkracuje...a protože se všude zkracují i mimoúřední hodiny, jako např. u nás, kdy lidé co mohou auta z dovozu evidovat, sedí celé dny u přepážek a řeší tam kraviny a jsou schopni žádosti akorát celé dny nabírat, mají už jen jeden den v týdnu na lustraci cizích dokladů, prověřování aut a jejich samotné evidování...

Když jsem byl na úřadu, z 10 lidí v čekárně tam 3 -4 řeší kraviny, jeden neví, jaká auta jsou na něj psána a dožaduje se nějakého potvrzení ( 15 minut), druhý nemůže najít velký TP a jde si pro dulikát ( 25 minut), třetí nemá na autě žádné VIN. protože je plech na starém OPLU pod nohama spolujezce děravý, v prosinci na STK prošel a v květnu na evidenčce byl vyhozen...25 minut...za tu odbnu moh někdo zaevidovat moje autop z německa...bohuýžel hjsou všichni u přepážek a kliod a čas mají jen v mimoúředních hodinách, které mají jen jeden den v týdnu...u přěpářky to nejde protože tam chodí lidé a onmi nemohou zavřít...žádostí je 20 a na jednu potřebují asi 40 minut...

Tak to spěje?

petrach
hodnocení

0x

Dobrý večer, mám dotaz, jak to vše dopadlo. Mám ten samy problém a prosím o radu. Děkuji. Jelikož zítra vyjíždím, tak vás prosím o odpověď co nejdříve, pokud to je možné. Velmi Děkuji. Petra Chovanova

danys*
Přihlášení lze udělat hodne v klidu během dvou dnů

repkin*
hodnocení

0x
Pokud je auto z Nemecka, staci udelat pojistku, evidencku, zajit na urad a je to.Otazka jednoho dne.
doplněno 06.08.16 08:10:

Takhle jsem to měl před 8mi lety já. Je to ale už dlouho, bylo hodně změn. Tak snad řekne někdo, kdo kupoval letos.

petrach
Ano. Mně zajímá, jak to je, když prijedu na německých SPZ.
petrach
A jak jste to řešil. Jak to je s odhlášení, přihlášením...s velkým TP?
repkin*

Normálně, dostal jsem německý velký TP s odhlášením, na VIN jsem udělal pojistku, "odtáhnul" to na STK, tam udělali evidenčku, emise a TK, s papírem jsem zašel na úřad, dostal český ORV+velký TP + RZtky, zašel na pojišťovnu, změnil pojistku z VIN na RZ a bylo hotovo. Mě to trvalo týden, jelikož jsem to dělal postupně a neměl jsem na to čas ale dá se to stihnout za den. Jeden den si uděláte na VIn pojistku, druhý den ráno hned na evidenčku, dopoledne jste na úřadě a okolo oběda odcházíte se značkami. Ale jak říkám, je to 7-8 let zpátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]