Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpočet DPH při koupi auta

Od: anajka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,poraďte prosím.Koupili jsme ojeté auto, je registrované na mne.Jsem podnikatelka,plátce DPH.Auto ovšem bude používat spíše manžel, já pro podnikání zcela vyjímečně.Vyplatí se dát si auto do nákladů a žádat vrácení DPH,nebude příliš složité dokazování jízd za účelem podnikaní, jakým způsobem se taková jízda vůbec finančnímu úřadu dokazuje?Děkuji za případnou odpověď

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

to záleží na šikovnosti :) a hodnotě auta. Pokud je hodnota tak nějak nevím stovky tisíc (nepočítal jsem to) a málo km tak rozhodně nedávat do majetku. Prokazování záleží na úředníkovi, doporučuje se vstupenka, smlouva, doklad o koupi prodeji, zápis z jednání ale být to nemusí.

Upozorňuji na novelu zákona a možnost odečítat si 4000 (5000) měsíčně i bez psaní knihy jízd což bude zřejmě další argument pro nezahrnutí auta tedy pokud to není něco hodně drahého s drahým servisem kde by skutečné náklady za roky byly vyšší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]