Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola bez sedadla spolujezdce?

Od: nicco odpovědí: 7 změna:
Zdarec chci se tu zeptat mám motorku a potřebují a ní zajet na Evidenčku bojím se jedné věci mám v TP zapsáno počet míst dvě ale mám to sedlo odďělané a nemám pro spolujezdce stupačky myslíte že to bude problém má evidenčce?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já měl na evidenčce problém s barvou (nebyla metalická, což po 4 pravidelných TK zjistili až u naší STK). Muselo se dát opravit za tenkrát 50,-Kč.

Ale jestli díky tomu vašemu problému přepíšou počet míst nebo uvedou "nesoulad s TP" a zneplatní TK, to tedy nevím - rád se poučím od jiných.

doplněno 14.06.16 18:26:

Na té evidenčce se mi zdá je uvedeno "je způsobilé" - a jestli se nepletu, a to bych nerad, tak třeba soused měl potíže se špatným rozměrem pneu na kolách. Evidečka se provádí na stanici TK, takže z logiky věci, pokud jejich pracovník zjistí, že je tam rozpor s TP a TK by neudělalo, pak i evidenční kontrola bude se zápisem "nezpůsobilé" a nutnou novou TK do 30ti dnů.

Tuto logiku bych ale rád nechal potvrdit zkušeným rádcem - díky za něj!

hodnocení

0x

Na evidenčce asi ne, ale na TK by problém být mohl. Kdysi jsem přijel na TK s mikrobusem (Š1203), ze kterého jsem měl vyndanou jednu řadu sedadel a problém byl.

hodnocení

0x

Ano je velmi pravděpodobné že evidenční neuděláte-jeden z kroků je :počet míst k sezení.Viz odkaz : stkjanov.cz/...

Jinak dříve se sice stávalo že při vamontovánízadních sedaček z auta procházel tecnnickou ale dnes už asi nee ale nakonec ,hlavu neutrhnopu a Vy uvidíte-neprojdete-doplníte chybějící a pak projdete!

hodnocení

0x

Evidenční kontrola je v podstatě kontrola skutečnosti, zda údaje na vozidle souhlasí s údaji v papírech od vozidla. je vždy i součástí TK. Zjednodušeně řečeno technik zkontroluje, zda souhlasí číslo rámu a je. Teď už nevím, zda kontroluje ještě něco jiné, ale technický stav určitě ne. Tedy pokud máš sedlo pro spolujezdce oddělané, pak na evidenční by to projít mělo, nenapadá mě důvod, proč by nemělo, ovšem pozor potom někdy na technické, druhé sedlo by byl asi průser a ty druhé stupačky také.

mzxy*
hodnocení

0x

evidenční kontrola je nadebytečná buzerace lidí s vozidly s platnou technickou prohlídkou, EK je navíc nástroj k tomu jak odůvodnit vznik dalších stanic technické

pan Ťok o tom už otevřeně mluví, na STK se prodlužují čekací doby,. mimo jiné i kvůlli EK které nemsí bát starší než 14 dnmíé, tak máme argument povilit dalším podnikatelům provozování dalšíchj STK...

Zákony jsou hlavně pro lidi, ale také pro úzké zájmové skupiny

nicco
hodnocení

0x
Tak snad dnes tedy přijdu dám vědět díky moc ;)

asd1
hodnocení

0x

Evidenčka má seznam úkonů které musí udělat, nic víc a nic míň. Patří mezi ně i počet míst k sezení = projít by to nemělo.

Jestli máš sedlo a stupačky po ruce tak to namontuj, ušetříš si čas a peníze za opakování EK...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]