Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,mám problém s STK. Jezdím felicií pick up. Hned po koupi jsem shodil boudu,je pro mne zbytečná a spíše překáží. Třikrát jsem prošel přes STK bez potíží,ale letos nastalo peklíčko. Na první pokus mne na linku ani nepustili,na zadním skle jsem měl tel.číslo,prý není zapsáno v techničáku,sundat. Budiž,šlo dolů. Druhý pokus stejná situace,bez boudy neprojdu... Boudu jsem sehnal,namontoval,prošel. Při odjezdu mi technik řekl,že boudu nesmím sundat,změní se tím výška auta proti údajům ve velkém techničáku. Otázka zní,jak zlegalizovat ježdění bez boudy? Lze ji jednoduše nějak vypsat z techničáku,přesněji změnit údaj o výšce auta? Co to obnáší,jedná se o přestavbu?
zda jde o přestavbu nebo zda je bouda obyčejným náhradním dílem , o tom podle zákona rozhoduje výrobce, je tedy nutné vyžádat si oficiální stanovisko společnosti škoda auto, as, oddělení homologací...požadujte vyjádření zda je střecha oficiálně odnímatelná a za jakých podmínek a jak se změní provozní hmtonost a výška/délka vozidla...
Neviem ako je to v Česku,no ja mám sedem miestné auto,kde sedačky musím mať na STK,no za bránou ich v pohode môžem vybrať a v techničáku sa tiež nič nezmení ak sú tam len dve.Doteraz ste jazdili bez búdy a nik vám nedal pokutu.Pre istotu si si prezrite príslušné výhlášky.Dosť často sa stáva,že na kamione je zhodená plachta a konštrukcia a pokiaľ niesú prekročené rozmery kamiona v TP nákladu, tak sa to nepovažuje za nadrozmerný náklad a neviem o nikom,aby za toto dostal pokutu.
slavco31 - právě že dosud problém nebyl,v pohodě jsem jezdil a vídám kolem sebe spoustu pickupů také bez boudy,jen ta letošní STK zahaprovala...než se toto vyřešilo,koupil jsem druhého pickupa a boudu opět shodil...ted mne děsí,že budu skladovat dvě boudy a každý rok jednu nasazovat a sundávat kvůli STK...druhé auto je favorit,boudy nejdou zaměnit...mzxy - dík za tip,vyzkouším,zatím jsem na stránkách škody oddělení homologací nenašel,pátrám dál...
protože před novelou zákona byl technik STK neprůstřelný, dnes-po novele už může za porušení poviností dostat pokutu do 50 tis Kč a může mu být zakázána činnost technika až na 5 let... tak se všichni bojí o razítka...
myslám že je to jen pořechodné protože u nás je vše jenom jako a zákony se nedodržují, STK proto časem opět povolí
tak to je typické,co jinde projde hladce,se u mne zkomplikuje... trefil jsem nejméně vhodnou dobu,chjo.. z netu jsem vymačkal jen tel.č. na nějakou zákaznickou podporu 800 600 000 a na oddělení homologací snad 326 815 307,zítra to obvolám. zatím děkuji,dám vědět,jak to dopadlo
teď jsem se dovolal do oddělení homologací,nevyjadřují se k vozidlům starším 10 let. neoficiální stanovisko je - nasadit boudu,udělat STK,sundat boudu a doufat,že nebude průšvih... druhá cesta,kterou nastínil - přes snad DEKRU udělat přestavbu,schválení atd., s tím,že hromadné řešení zřejmě nebude, jen individuální. od toho se odvíjí cena a ta by přesáhla hodnotu aut /felicii jsem koupil za 20tkč,favorita za 4tkč/. zdá se,že jezdit těmito auty legálně bez boudy by byla finanční sebevražda... příští týden ještě cvičně vběhnu na magistrát,po telefonu mi řekl,že musí vidět techničák.pokud ho nebude mít v ruce,nemá mi co říct. to jsem moc nepochopil,myslel jsem,že taková data mají v počítačích,ale co už...
data v počítačích pořízená před 1.07/2012 nechal pan ministr Dobeš smazat , spuštěním nového centrálného registru jsou data fuč, dnes se dopisují ručně pokud je z čeho, jiná věc je že se o tom veřejně nemluví a dnes to už nikoho ani nezajímá, miliopny utraceny,m zapomente
pokud je auto podle TP schváleno jako skříňové, aby se stalo valníkovým, musí se oficiálně a úředně přestavět a schválit
Není nutná technické zkušebna, to je schoppna púosoudiz i běžná zkušební stanice / každá STK s technikem která je k tomu školen)
polatky nejsou likvidační, na stk tak 2 tisíc e a na úřadu 1000
mzxy - vyjádření technika na STK - zajdu na magistrát,požádám o přestavbu,úředník si dá podmínky /ostré hrany atd/ sundám boudu,zvážím auto v kovošrotu a pojedu na STK. auto prohlídnou,vystaví protokol,na magistrátu se opraví data v TP a hotovo. jdu na to,moc děkuji,navedl jste mne správným směrem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.